Szakmák Éjszakája – Számos szakmával ismerkedhettek meg a fiatalok
A rendezvény minden helyszínére nagy számban érkeztek érdeklődő fiatalok, családjukkal együtt.

Negyedik alkalommal csatlakozott a Nyíregyházi Szakképzési Centrum és 10 tagintézménye a „Szakmák Éjszakája 2019” című országos szakmabemutató rendezvénysorozathoz. Idén a rendezvény fő helyszíne a Dugonics utcai központ volt, de több nagyvállalat is csatlakozott az eseményhez.

Kísérletek, szakmák bemutatása, színpadi produkciók, robotverseny és sok színes program várta az érdeklődőket a Szakmák Éjszakáján. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum negyedik alkalommal csatlakozott az országos rendezvényhez.

Nagyon sok érdeklődő fiatalt látok és azt gondolom, hogy azok a csillogó szemek, a kíváncsiság a szakmák iránt és hogy kipróbálhatnak bizonyos dolgokat, remélhetőleg hozzásegíti őket, hogy majd valamilyen szép szakmát válasszanak. Nagyon sok lehetőség van itt.

-  mondta el Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A Michelin Hungária Kft. is megnyitotta nyíregyházi gyárának kapuit április 12-én az érdeklődők előtt.

Mi azzal csatlakoztunk, hogy kinyitjuk a gyár kapuit. Ma éjszaka bárki bejöhet, megnézhetik, hogy hogyan készülnek a gumiabroncsok a 21. században. Megnézhetik azt, hogy azok a szakemberek, akiket a jövőnek képeznek az iskolák, ők milyen munkaposztokon tudnak dolgozni, hogyan tudnak részt venni abban, hogy minél sikeresebbek lehessünk, mint nagyvállalat.

– mondta el Dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárának igazgatója.

Idén először csatlakozott a rendezvényhez nyitott kapukkal a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Mi azt szeretnénk, ha élményt tudnánk nyújtani a látogatóknak és az érdeklődőknek ezért mi egy három állomásos vezetett túrát szervezünk. Az első állomás egy műtő lesz, egy működő műtőben lehet látogatást tenni. Be tudnak menni az érdeklődők, be tudnak öltözni, bemosakodnak, megismerkednek néhány műtéti eszközzel. A radiológián egy MR készülék működésével ismerkedhetnek meg, a harmadik állomás a kardiológia lesz, ahol bemutatjuk egy infarktusos beteg ellátását.

– mondta el Dr. Czeglédi Gábor, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház humánpolitikai igazgatója.

A rendezvény minden helyszínére nagy számban érkeztek érdeklődő fiatalok, családjukkal együtt.