Szakmai elismerés – Látópont címet vehetett át a Váci Mihály Kulturális Központ

Látópont címet vett át a Váci Mihály Kulturális Központ Dabason. A cím elnyerésével az intézmény tagja lett annak a Látóút Hálózatnak, amely elsősorban a kultúra területén dolgozó szakembereknek, településvezetőknek, turisztikai munkatársaknak nyújt lehetőséget arra, hogy megismerkedhessenek az általuk bemutatni kívánt gyakorlatokkal.

Rangos szakmai elismerésben részesült a Váci Mihály Kulturális Központ. Az elmúlt héten, Dabason vették át a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesülete által adományozott Látópont címet. Az elismerés tudatosítja a helyben végzett munka innovativitását, eredményeit, megerősíti a jól dolgozó szakembereket, szervezeteket, építi kapcsolati hálójukat, ismertté teszi őket. Ezzel a címmel az intézmény tagja lett az országos Látóút Hálózatnak.

– Látópont lett Nyíregyháza, ezen belül a Váci Mihály Kulturális Központ rendezvényei, innovációi, illetve munkássága. Ez azt jelenti, hogy egy országos térképnek, a Látóutaknak a résztvevői lettünk. Településvezetők, kultúrában dolgozó szakemberek látogathatnak el hozzánk, megismerhetik jó gyakorlatainkat, illetve természetesen a Váci Mihály Kulturális Központ szakmai gárdája is ellátogathat majd a későbbiekben más vidékekre, az ország számos tájára. Azt hiszem, hogy ezt a kitüntetést felfűzhetjük egy sorra, hiszen néhány évvel ezelőtt az Agóra cím után elnyertük a minősített közművelődési intézmény címet is – tájékoztatott Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.

Mészáros Szilárd azt is elmondta, a szakmai sikerek mellett a látogatók részéről érkező pozitív visszajelzések jelentik számukra a legtöbbet. 500 program és százezer résztvevő – megközelítőleg számokban ilyen volt a Váci Mihály Kulturális Központ 2023-as esztendeje. Számos eseménnyel várták a látogatókat, minden korosztályra gondolva, nagyszabású programjaikon telt házzal várták a fellépőket, és az intézményben rendezett börzékre, mint amilyen a 37. Ásványbörze is volt, több ezer látogató érkezett. A tervek szerint pedig a 2024-es év is hasonlóan mozgalmas lesz.

– Áprilisban indul majd a Szépkorúak Akadémiájának következő sorozata, de természetesen addig is vannak nagy rendezvényeink. Március 22-én a Budapest Jazz Orchestra főszereplésével, illetve neves egyéni előadók segítségével idézzük meg a Queen zenekar munkásságát. Nemrég volt egy fantasztikus vígjáték nálunk, a Páratlan páros, ahol már hetekkel az előadás előtt elfogytak a jegyek. Áprilisban Liptai Klaudia önálló estje lesz műsoron, amelyre szintén szépen fogynak a jegyek, és a májusi programjaink is nagy érdeklődésre tarthatnak számot – részletezte Mészáros Szilárd.

A 2024-es év is programokkal telinek ígérkezik tehát a Váci Mihály Kulturális Központban, előadások, kiállítások, koncertek, börzék és szakmai programok várják majd az érdeklődőket.