Szabadság és tárgyalás
Megkezdték szabadságukat a Nyíregyháza Spartacus játékosai. A vezetőség közben azon dolgozik, hogy megerősítse a keretet az NB II-re. A csapatnál nagy mozgás várható.

Vasárnap még a bajnoki címet ünnepelte a Nyíregyháza Spartacus, hétfőtől viszont már ismét a munkáé a főszerep. Miközben a játékosok szabadságra mentek, a vezetők megkezdték a tárgyalásokat az új igazolások ügyében. A szünetben nagy mozgás várható a keretnél.

Ha komoly célokat akarunk elérni, akkor ahhoz komoly keretre van szükség. 38 bajnoki és remélhetőleg sok kupameccs vár majd ránk, így szükséges egy 24 fős játékosállomány. Nem lesz könnyű feladat megtalálni a megfelelő embereket, de szerencsére jó híre van a klubnak. Jó lenne, ha a felkészülés kezdetére a labdarúgók többségével megállapodnánk – mondta Mátyus János vezetőedző.

Az első edzés június 23-án lesz, majd július 11-étől Abaújszántóra utazik a csapat edzőtáborba. Az már biztos, hogy a légiósok, Zoran Kostic, Mohamadou Abdouraman, Savo Rakovic, Luis Ramos, Ovszijenko Volodimir és Igor Zofcák is távozik, mivel a külföldiek szerepeltetését szigorították. Harsányi Zoltán maradására még van egy minimális esély. Az NB II-es bajnokság július 30-án kezdődik.

Dankó L.