Sűrű év lesz
A hétvégén megkezdődik az atléták számára a fedettpályás idény. Az első versenyt Nyíregyházán tartják, melyre az ország különböző pontjairól érkeznek sportolók. Az atléták számára sűrű lesz az idei szezon.

 Ifjúsági VB, U23-as EB, Junior EB, Felnőtt világbajnokság és Universiadé. Rangos nemzetközi atlétikai versenyekből nem lesz hiány 2017-ben. A viadalokon nyíregyházi sportolóknak is szurkolhatunk, akik számára a fedettpályás idény vasárnap kezdődik. Ekkor rendezik a Nyíregyházi Egyetem atlétikai csarnokában azt a versenyt, melyre az ország számos pontjáról, de Kassáról és Ukrajnából is érkeznek csapatok. Márciusban már elkezdődik a Tiszavasvári úton az új Atlétikai Centrum építése, és a tervek szerint 2018-tól itt rendezhetik majd a magyar bajnokságot is.

- A Magyar Atlétikai Szövetség jelezte, hogy ha megépül a minden igényt kielégítő centrumunk, akkor itt rendeznék az országos bajnokságot, de rangos nemzetközi viadalok helyszíne is lehet a város, mert jelenleg csak Bécsben illetve Pozsonyban van olyan fedettpálya, ahol külföldi sztárokat is vendégül láthatnak – mondta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum vezetőedzője.

A Sportcentrum versenyzői közül Helebrandt Máté már kvalifikálta magát a londoni világbajnokságra, de szurkolhatunk nyíregyházi atlétáknak az Universiadén is. A dobók számára ez lehet az év főversenye.

- Minden versenyen úgy állunk rajthoz, hogy nyerni akarunk, de látva a versenyzőink eddigi teljesítményét lehet is rá esélyünk. Számunkra az Universiadé idén a legfontosabb, sajnos a VB-n olyan magasan húzták meg a kvalifikációs szintet, hogy azt nehéz teljesíteni - mondta Kerekes László edző.

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN KÉSZÜLT FOTÓKÉRT KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKRE!

A dobóatléták túl vannak a felkészülés első szakaszán. A legjobbak idén már a felnőttek között indulnak, nekik még szokniuk kell majd a mezőnyt. A dobóatléták az Atlétikai Centrum építése miatt a Wesselényi Szakközépiskolában kialakított pályán illetve teremben készülhetnek, és szeretnének több edzőtáborba is elutazni.

Dankó László