Súlyos sérülés – Karacs Pétert kórházba vitték
Vereséget szenvedett a Ligakupában a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a Honvéd otthonában maradt alul. A találkozót egy súlyos sérülés is beárnyékolta.

Karacs Péter épp korábbi csapata, a Honvéd ellen debütálhatott tétmérkőzésen a Nyíregyháza mezében, de már a második percben befejeződött számára a mérkőzés. Egy esés után kifordult a könyöke, és kórházba kellett szállítani, ahol altatásban tették vissza a helyére.

Kifordult a könyököm, és rövid ápolás után kórházba vittek. Elaltattak, majd helyére tették a karomat. Kaptam egy gipszet is a kezemre, ezt négy hétig kell hordanom – mondta Karacs Péter, aki délelőtt már megjelent a Szpari edzésén.

A Szpari védekezése sokáig jól működött, de a második félidőben emberhátrányba került a csapat, melyet kihasználva 3–0-ra győzött a Honvéd.

– A mi csapatunk akkor lehet eredményes, ha minden mérkőzésen küzdünk, hajtunk, szenvedéllyel játszunk. Ez most a Honvéd ellen részben hiányzott, az utazás és a sérülés sem lehet kifogás. Ettől függetlenül a visszavágón szeretnénk csodát tenni, azt ígérhetem, hogy más mentalitással fogunk pályára lépni – mondta Mátyus János vezetőedző.

A csapat már a hétvégi Pápa elleni bajnokira készül. Az ellenfél közvetlen riválisnak számít, így pontot kell szereznie a hétvégén a Spartacusnak.

– Győznünk kell Pápán, ez egy nagyon fontos meccs lesz. Abban bízom, hogy úgy védekezünk majd, mint a Fradi ellen, és abból tudunk majd támadni. Nekünk kell irányítani a találkozót – mondta Szokol Zsolt játékos.

A szakmai stáb munkáját nehezíti, hogy Mohamadou Abdouraman bordatörés, Pákolicz Dávid achilles-szakadás, Fodor Ferenc pedig saroksérülés miatt nem játszhat Pápán.

Dankó László