Strandröplabda pályák a központban - átadták az Aréna melletti létesítményeket

 Nyíregyháza belvárosában évek óta megrendezik a Hübner Strandröplabda Fesztivált. Idén ismét benépesül majd a Kossuth tér csapatokkal, játékosokkal. Öt évvel ezelőtt a cég úgy döntött, egy állandó strandröplabda pályát létesít a Városi Stadionban, melyet folyamatosan használnak is fiatalok. A várossal közösen most újabb két, nemzetközi mérkőzések rendezésére is alkalmas pályát adtak át a Continental Aréna parkolója mellett.

- Nyolc éve rendezzük meg a strandröplabda fesztivált a városközpontban. Öt évvel ezelőtt már elgondolkodtunk azon, hogy ne csak évente egyszer, hanem állandóan lehessen játszani Nyíregyházán. Az volt a tapasztalatunk, hogy a stadionban lévő létesítmény nagyon népszerű, a várossal együtt ezért elhatároztuk, hogy itt a Continental Aréna mellett megnyitjuk a Hübner Beach Volleyball Centrumot, ami reméljük sikeres lesz – mondta Ingo Heerdt, a Hübner-H Kft. ügyvezetője.

A beruházás egy összefogás eredménye. A város, a Sportcentrum, és Hübner -H Kft. együtt dolgozott azért, hogy megépüljenek a pályák, melyek 14 millió forintba kerültek, ennek felét Nyíregyháza állta. A hasonló fejlesztések jót tesznek a honi röplabda sportnak is, hiszen a felnőtt és utánpótlás játékosok is jó körülmények között játszhatnak.

- A röplabda bekerült az elmúlt évben a TAO körbe, ami nagy lökést adott a sportágnak. A korábbi 400 milliós költségvetés 5 milliárdos lett, így jelentős forrás jut infrastruktúra fejlesztésre is, de szakembereket is képzünk, és kiemelt helyen van az utánpótlás nevelés is – mondta Dr. Kovács Ferenc a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

A pályát június 1-től használhatják a nyíregyháziak. Klubrendszerben működik majd, azaz egy klubkártya kiváltására van szükség ahhoz, hogy pályára léphessenek a csapatok. A tervek szerint a strandröplabda bajnokság egyik fordulóját is ismét Nyíregyházán rendezik, melynek döntőjére a Kossuth téren kerül sor.

Dankó László