Strandröplabda a belvárosban - nyolcadik alkalommal is Hübner Beach Volleyball in the City

Már épül a strandröplabda pálya a Kossuth téren.

Néhány éve még nagy meglepetést okozott, hogy Nyíregyháza belvárosában rendeznek egy ilyen jellegű viadalt, rendszeresen megkérdezték a városközpontban sétálók, hogy mi készül.

A nyolcadik Hübner Strandröplabda Fesztivál előtt azonban már nem kell bemutatni az eseményt. Jöttek is nevezések az ország különböző pontjairól. 

- Nyíregyháza a sport városa, és ennek szellemében ez a rendezvény szerves része már Nyíregyháza sportéletének. De ez nem csak sport, hanem egy óriási buli is. Bár sokan ismerik már az eseményt, azért a tegnapi nap során is voltak akik megkérdezték, mi épül, hiszen vannak akik a közelmúltban költöztek a városba. Ennek a helyszínnek egy különleges hangulata van - mondta Molnár Árpád főszervező. 

Csütörtökön a hagyományos Hübner-Városháza találkozóval kezdődik 17.30-tól a Beach Volleyball in the City, majd péntektől vasárnapig folyamatos az amatőr versenyek következnek. Négy fős gárdák indulhatnak, két lánynak pedig mindig pályán kell lennie. Összesen 32 együttes vehet részt, a nevezési létszám már hetekkel ezelőtt betelt. A verseny pénzdíjas. Ezúttal a németországi anyacégtől is jön egy marketingcsoport, hogy beszámoljon az eseményről. 

- Ezt az egész eseményt nem csak a vezetőség, hanem maga Hübner úr is támogatja, és természetes, hogy ez az ötlet amit mi itt megvalósítottunk, vonzó más városokban is. Mi megtudjuk erősíteni, hogy nem csak a Hübner-H Kft. életében, hanem a város, az itteni emberek, és valamennyi résztvevő, cég életében is nagy jelentőségű rendezvény, amit büszkén mondhatunk, hogy már mindenki vár – mondta Ingo Heerdt, a Hübner-H Kft. ügyvezetője.  

A versenyek mellett számos gálamérkőzést is rendeznek. Többek között pályára lépnek csütörtökön a nyíregyházi cégek csapatai, pénteken a sportegyesületek játékosai, vezetői is. Így összecsap egymással a Szpari labdarúgó gárdája és a Nyíregyház Tigers amerikai futball együttese, valamint a kosarasok, a jégkorongozók és a Sportcentrum is megmérkőzik egymással. Szombaton a Hübner Champions következik, majd a találkozók után bárki kipróbálhatja a homokos pályát, és késő estig lehet röplabdázni a belvárosban.