Strandfoci Sóstón
Július elején ismét megrendezik Sóstón a hagyományos strandfoci tornát. 40 férfi- és 6 női csapat vesz részt. Az ország különböző pontjairól érkeznek együttesek.

Ha nyár, akkor strandfoci Sóstón. Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Sóstó-Gyógyfürdők–Nyíregyházi Sportcentrum országos pénzdíjas tornát a Fatum Poperty Kupáért. Nevezni már lehet, sőt érdemes is, mivel 40 csapatot fogadnak a szervezők, és sokan már jelentkeztek.

– Július 14–17. között rendezzük a strand területén a tornát, ahol minden feltétel adott egy színvonalas programhoz. Érdemes igyekezni a nevezésekkel, mert már csak 14 kiadó helyünk van. Sóstó mellett nyáron Tiszavasváriban és Jándon is egy rangos strandfoci kupát tartunk majd – mondta Dajka László főszervező.

A nyíregyházi torna pénzdíjas, a győztes csapat 100 ezer forintot kap, és egy évig őrizheti a vándorserleget. A korábbi évek tapasztalatai alapján az ország különböző pontjairól jönnek csapatok, akik a négynapos versenyre a családtagokat is magukkal hozzák, azaz a sport mellett Sóstón töltik a nyár egy részét.

Dankó L.