Strandfoci és főzőverseny

 

Az ország legnagyobb strandfoci tornáját rendezik a hétvégén a sóstói strandon. Öt megyéjéből 44 csapat érkezik, több mint ötszáz játékossal, hogy részt vegyen a Fatum Property Kupáért zajló küzdelemben. A torna pénzdíjas, a legjobbak között kétszázezer forintot osztanak szét. Az első nevezés már január 17-én megérkezett Vácról, és már hetek óta betelt a létszám. Sőt 15 tartalék együttes is van, akik arra várnak, hátha valaki visszalép.

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

- Nagyon sokan itt töltik az egész hetet, úgy vették ki a szabadságukat. Örülünk, hogy ekkora sikere van a tornának, és négy női csapat is indul, nekik külön versenyt hirdettünk – mondta Kósa Árpád a szervező Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A strandfoci torna csütörtökön kezdődik, és vasárnapig tart. Szombaton viszont nagyüzem lesz a tóparton is, ugyanis második alkalommal rendeznek sárkányhajó versenyt Sóstón. A viadal 10 órakor rajtol, és a selejtezők után kora délután jöhet a finálé.

- Ez egy remek csapatépítő lehet cégeknek, de baráti társaságok is jelentkezhetnek. Idén három sárkányhajóval versenyezhetnek majd a nevezők. Még van néhány kiadó hely, lehet jelentkezni - mondta Dr. Podlovics Roland a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt vezérigazgatója.

Szombaton a gasztronómiát kedvelőknek is érdemes kilátogatniuk Sóstóra, a tóparton ugyanis ismét megrendezik a Barkács-Bogrács Amatőr Főzőversenyt. Húsz csapat nevezhet, és a szervezők 10 kg húst, sátrat és sörpadot biztosítanak. A jellegzetes szabolcsi ételeknek 15 óráig kell elkészülniük, ezt követően értékel a zsűri. Kóstolójegy vásárlásával bárki megízlelheti a finomságokat. Számos kulturális program is szórakoztatja a kilátogatókat, így a táncbemutatók mellett koncertek is színesítik a napot.

Dankó László