Sporttörténelem - öten küzdhetnek a világbajnokságon
Fotó: Szarka Lajos

Feszülten figyelte mindenki a Nyíregyházi Sportcentrumnál reggel az élő televíziós közvetítést. Itt derült ki, ki az a 63 magyar atléta, aki képviselheti hazánkat a budapesti világbajnokságon. 

- Én interneten keresztül követtem az irodában, Vas László szakágvezető viszont a TV-ben nézte. Mivel neten csúszik kicsit az adás, így ő picit hamarabb tudta az eredményeket. Fel is hívott boldogan, hogy öt sportolónk is ott lehet a VB-n, mi még akkor Tóth Balázs nevét nem láttuk. Természetesen nagyon boldogok voltunk, mert a sporttörténelmi magyarországi világbajnokságra a Nyíregyházi Sportcentrum öt atlétát küldhet, ezzel pedig a vidéki egyesületek közül mi adjuk a legtöbb sportolót - mondta boldogan Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A két fővárosi klub, a Honvéd nyolc, az MTK 6 atlétája öltheti magára a címeres mezt, a harmadik a Nyíregyházi Sportcentrum öt fővel. Helebrandt Máté gyalogló, Szikszai Róbert és Kerekes Dóra diszkoszvetők, Tóth Balázs súlylökő és Boros Bence sprinter lehet ott a világbajnokságon. 

- Ezek az eredmények is igazolják, hogy volt létjogosultsága az Atlétikai Centrum megépítésének. Ideális körülmények között készülhetnek a sportolóink, és jelenleg is rajtuk kívül további válogatottak dolgoznak itt, sőt a héten amerikai kalapácsvető is érkezik - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester, aki a Városházán gratulált az atlétáknak. 

Tóth Balázs épp csak most ért haza Kínából az Egyetemi Világjátékokról, ahol nyolcadik lett, Szikszai Róbert pedig most is külföldön indul egy versenyen. A nyíregyháziak többsége augusztus 19-én kezd a selejtezővel, Helebrandt Máténak pedig aznap van a 20 km-es versenye Budapesten, a Hősök tere környékén.