Sportos volt a hosszú hétvége
Mozgalmas napok vannak a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői mögött.

A kosárlabda szakág kadett A csapata március 13-án Székesfehérváron találkozott a Dávid Kornél KA A együttesével. A kiemelt bajnokság pillanatnyi legjobb nyolc csapata között a nyíregyháziakra kemény ütközet várt. Álmosan kezdtek Boczkó Ádám tanítványai, elvesztették a lepattanó csatákat és a visszarendeződés sem sikerült jól. Az utolsó negyedet megnyerték, de ezzel is csak szépíteni tudtak a végeredményen.
Dávid Kornél KA A–Nyíregyházi Sportcentrum KA A 97–80


Az U20 a Bem tornatermében fogadta a Paks együttesét a soros bajnoki fordulón. A legjobb játékost – Kósa Tamást – a felnőtt csapat érdekében csak az első félidőben játszattatták, így is egy nagyon szoros eredmény született.
Marso Nyíregyháza–Atomerőmű SE 85–88

Kézilabda

Folytatta sikeres szereplését a Sportcentrum férfi junior kézilabda-együttese az elmúlt hétvégén. A végig kiváló védekezést nyújtó nyíregyháziak, fölényesen nyerték a küzdelmet a Békés gárdája ellen. A 18. forduló végeredménye:
Nyíregyházi Sportcentrum–Békés 32–20 (17–5)

Atlétika

A Nyíregyházi Sportcentrum képviseletében hárman vettek részt az Aradon megrendezésre került rangos Téli Dobó Európa-kupán. Az U23 korcsoportban Káplár János 56,31 métert dobott diszkoszban, ezzel a 4. helyet, Kerekes Dóra 51,08 méterrel szintén diszkoszvetésben az 5. helyet szerezte meg. Kerekes László súlylökésben indult, a 15,98 méteres teljesítménye a 14. helyre volt elég. A csapatteljesítményt is értékelték, melynek tagja volt Káplár János és Kerekes Dóra. Így a női csapat tagjaként Dóra aranyéremmel, míg Káplár János a férficsapat tagjaként ezüstéremmel térhetett haza.

Röplabda

Nagy Attila junior röplabdás lányai hétfőn Budapesten harcolták ki a továbbjutást a junior országos bajnokság elődöntő második tornájára. A Miskolc csapatát megverték 3–1-re, míg az MTK-val szemben alulmaradtak 3–1-re. Az elődöntő második fordulója áprilisban lesz.

Úszás

Erősen tartalékosan utaztak a „békák” Újfehértóra a Szabolcs-Tour Úszóverseny 4. fordulójára. Urbin Tamás legkisebb úszói így is szép számú érmet gyűjtöttek be. Négy arany-, egy ezüst- és kilenc bronzérem a hétvégi termés.

Bíróné Nádasi Marianna