Sportolók köszöntése

Helebrandt Máté pályafutása legnagyobb sikerét aratta Londonban. Élete második 50 km-es gyalogló versenyén a 6. helyen végzett, ráadásul a világbajnokságon.

- Szerettem volna egyéni csúcsot javítani és az első húszban végezni, de erre az eredményre álmomban sem gondoltam - mondta Helebrandt Máté atléta. 

Dr. Szokol Dianna az úszók Masters Világbajnokságán remekelt. A nyíregyházi versenyző előbb nyílt vízen lett második, majd 400 és 800 gyorson is ezüstérmet szerzett. A legértékesebbnek azonban a 3000 méteres nyíltvizi érmet tartja, mivel itt viharos időben kellett versenyezniük.

- 70 km/órás szél volt, hullámzott a Balaton, sokszor azt sem tudtam, hol vagyok. Azt is csak a végén közölték, hogy a második lettem. Nagyon elfáradtam, ezért ez a legértékesebb érmem - mondta Dr. Szokol Dianna úszó.

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

A két versenyzőt ma a sportért felelős államtitkár és Nyíregyháza polgármestere is köszöntötte. Dr. Szabó Tünde, mint egykori sportoló pontosan tudja, mekkora munka van egy-egy ilyen eredmény mögött.

- Igyekszünk a magunk részéről mindenben segíteni a sportolókat, hogy felkészülhessenek. Remek eredményeket értek el, nyíregyháziként külön büszke vagyok rájuk - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A város igyekszik megteremteni a hátteret ahhoz, hogy a versenyzők megfelelően felkészülhessenek. A jövőben új atlétikai centrum és uszoda is épül.

- Rövidesen kezdődhet mindkét beruházás, ami nagyon fontos lesz annak érdekében, hogy még jobb körülmények között készülhessenek a sportolók. Máté és Dianna is igazi példakép a fiatalok számára, remélem sok hasonló tehetség lép a nyomdokukba - mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

Helebrandt Máté számára ez a hét is nagyon fontos lesz. A sportolónak a hétvégén lesz párjával az esküvője. 

Dankó L