Sportolni vágyók figyelem – Mozdulj Nyíregyháza!
Szeptember 11-től ismét sportolhatnak a nyíregyháziak a Mozdulj Nyíregyháza! ingyenes foglalkozásain. Ebben a félévben 22-féle mozgásprogram közül választhatnak a gyerekek és a felnőttek. A lehetőségek között több újdonság is szerepel.

Szeptember 11-től ismét elindultak a Mozdulj Nyíregyháza! sportfoglalkozásai a városban. 2013 második félévében indult útjára a város ingyenes mozgásprogramja, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Ebben a félévben már 22-féle lehetőség közül választhatnak a mozogni vágyók. Hétfőnként 9 órától esésmegelőző tornát kínálnak a szervezők a Continental Arénában az idősebbeknek, hiszen az esések gyakorisága és súlyossága a kor előrehaladtával nő. A foglalkozásokat képzett gyógytornászok vezetik. Hétfőnként 17 órától gerinctorna lesz a Zrínyi gimnáziumban, 18.00 órától pedig zenés gyermektorna várja 6 éves kortól 12 éves korig a gyerekeket a Kodály Zoltán Általános Iskolában. Hétfő este hattól funkcionális edzésen vehetnek részt az érdeklődők a Zrínyi Gimnáziumban. Keddenként alakformáló aerobik lesz a Zrínyi gimnáziumban, Gerinctorna Sóstóhegyen, és MediBall minden korosztálynak a Zrínyi gimnáziumban. Minden szerdán reggel nyolctól csontritkulás mozgásprogram fogadja az érdeklődőket a Continental Arénában, 17 órától pedig gerinctorna és zumba a Zrínyiben.

 

Tavaly nagy népszerűségnek örvendett a családi jóga (Fotó: Szarka Lajos)

 

Csütörtökönként sem maradnak sportolási lehetőség nélkül a nyíregyháziak. 17 óra 30 perctől  gerinc-jóga segít a helyes testtartás kialakításában a Kodály iskolában, 18.00 órától pilates tornán mozoghatnak a Zrínyi gimnáziumban, Nyírszőlősön pedig gerinctornán vehetnek részt a sportolni vágyók. Péntekenként gyerekzumba és piloxing lesz a Kodályban. Hétvégén sem maradnak ingyenes sport nélkül a városlakók. Minden szombaton reggel kilenctől fitt-jógán vehetnek részt a Kölcsey Gimnáziumban, vasárnaponként pedig folytatódik a nordic-walking az Erdei Tornapályánál. Vasárnap családi lövészet és családi tekézés is vár a nyíregyháziakra. Ettől a szezontól több változás is életbe lépett a programban. Hétfőnként kölyök judo lesz a Continental Arénában. Ezeken a foglalkozásokon fegyelmet és alapvető mozgásformákat próbálhatnak ki a gyerekek. Keddenként kölyökatlétika várja a kicsiket a Vasvári Pál Gimnáziumban, ahol játékos keretek között ismerkedhetnek meg a fiatalok az atlétika alapjaival. Íjászat és lövészet is várja a gyerekeket szerdánként a Lőtéren. Csütörtök délután Senior Táncházat szerveztek az idősebbeknek. A Városmajori Művelődési Házban ízületkímélő táncfoglalkozás várja a kikapcsolódni vágyókat. Péntekenként pedig családi tollas vár a kicsikre és a nagyokra a Zelk Iskolában.

A Mozdulj Nyíregyháza mozgásrendjéről bővebben ITT olvashatnak.


ME.