Sportolás nyáron - Nyíregyházán pályák és kondiparkok várják a lakókat

Újabb sikeres félév van a Mozdulj Nyíregyháza háta mögött. A nyári szünetben is sportolhatnak azok, akik szeretnének mozogni. A város több pontján vannak szabadtéri kondiparkok, és megújult a stadionban lévő strandröplabda pálya is. 

14 héten át tartott a Mozdulj Nyíregyháza legutóbbi idénye. 21 helyszínen, 21 sportszervezet bevonásával lehetett rendszeresen ingyenesen sportolni. Közel 18 ezer aktivitás jellemezte az elmúlt időszakot, ami kiemelkedő. A legnépszerűbb a gerinctorna és a jóga volt, itt szinte mindig telt ház volt. Sokan próbálták ki a Gymstick edzést a Funkcionális tréninget is, de töretlen a latin kardio fitnesz népszerűsége is. A szervezők minden évben próbálnak új elemeket beépíteni a programba. 

Idén is voltak sztáredzők, akik megmozgatták a nyíregyháziakat, így Béres Alexandra és Rubint Réka is tartott órát a Continental Arénában. Május 1-jén pedig első alkalommal szervezték meg a Fitt-Várost, mely nagyon népszerű volt. 

A nap során kortól, nemtől függetlenül kínáltak programokat, így a gyerekeknek és a szenioroknak is voltak sportolási lehetőségek. Bár a Mozdulj Nyíregyházában most szünet van, mozogni most is lehet. 

- Nyíregyházán számos kondipark, szabadtéri sportlétesítmény és futókör áll azok rendelkezésére, akik sportolni szeretnének. A Városi Stadionban is megújult a strandröplabda pálya, ez is használható, és bízunk abban, hogy a fiatalok a nyári szünetben is rendszeresen mozognak majd. A korábbi évek tapasztalata alapján ez egy igazi közösségi tér - mondta Hornyák Enikő sportreferens.  

A stadionban lévő strandröplabda pálya a Sóstói út felőli kiskapun keresztül közelíthető meg, azaz az építkezés ellenére ingyenesen használható.