Sportnaptár - Mozgalmas időszak elé nézünk 2020. második felében
Sportnaptár - Mozgalmas időszak elé nézünk 2020. második felében

Bár a pandémia miatt sorra maradtak el a sportrendezvények, vagy éppen halasztották el azokat, szerencsére azonban ősszel már a tervek szerint megtartanak ezek közül néhányat. Ha az élet nem írja át újra a programot, akkor mozgalmas időszak elé nézünk 2020. második felében, hiszen számos jelentős sportesemény vár majd ránk – kaptuk a tájékoztatást Hornyák Enikő sportreferenstől.

 

A kerékpáros programok sora augusztus 15-én kezdődik a Bringa Piknikkel. A start a Kossuth téren lesz, a cél pedig Tokajban, a Fesztiválkatlannál, ahol programok várják a kerékpárosokat.  Ezt követően augusztus 26–28. között V4 Junior Világkupa Nemzetközi Kerékpáros Versenynek ad otthont a megye és főként a szabolcsi megyeszékhely (részletek a 13. oldalon), augusztus 31-én pedig a Tour de Hongrie nemzetközi elitmezőnye érkezik hozzánk.

 

Minden hónapban

 

Míg az augusztus a kerékpáros eseményekről fog szólni, addig az ősz főként a futás szerelmeseinek kedvez majd. Szeptember 5-én Decathlon Élménypróba lesz az Erdei Tornapályán, szeptember 12-én Csillagfutás a Bujtosi Városligetben, szintén itt október 17-én pedig Crazy 5K Futás. Mindezek mellett szeptember 21-én startolnak a Mozdulj Nyíregyháza! második félévének programjai is, valamint nem marad el a BringaVáros 7.1 sem szeptember 26-án, illetve a II. Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny október 3-án. Az idei sportrendezvényeket november 6–8. között a Rally EB zárja majd.

2020. évi sportrendezvények

Augusztus 15.  Bringa Piknik 2020 Újratöltve

Közös tekerés Nyíregyházáról, a Kossuth tértől a tokaji Fesztiválkatlanig – út közben frissítőpontokkal. Bővebb információ a www.bringapiknik.hu oldalon.

Augusztus 26–28. V4 Junior Világkupa Nemzetközi Kerékpáros Verseny

Junior korcsoportú nemzeti válogatott kerékpáros versenyzők mérkőznek meg a világkupáért. 100 induló a világ minden tájáról. Belvárost érintő futamok, egyéni indítások, feledhetetlen élmény a szurkolók számára is. Részletek a https://visegrad4juniors.hu oldalon.

Augusztus 31. Tour de Hongrie

Nemzetközi kerékpárverseny Karcag–Nyíregyháza szakaszának befutója. Részletek a www.tourdehong­rie.hu oldalon.

Szeptember 5. IV. Decathlon Élménypróba (Erdei Tornapálya)

Számos akadály és izgalmas próbatétel vár az Erdei Tornapályán, melyet leküzdhetsz akár egyénileg, akár csapatban. Részletek a https://elmenyproba.hu oldalon.

Szeptember 12. Csillagfutás (Bujtosi Városliget)

Esti futás jótékony céllal a Bujtosi-tó körül. Részletek a www.csillagfutas.hu oldalon.

Szeptember 21. Startolnak a Mozdulj Nyíregyháza! második félévi programjai

Részletek majd a www.nyiregyhaza.hu oldalon.

Szeptember 26. BringaVáros 7.1

Városrészeket összekötő családi szabadidős rendezvény színes programokkal a mozgás és a közösségépítés jegyében. Részletek később a www.nyiregyhaza.hu oldalon.

Október 3. II. Nyíregyházi Extreme Trail Akadályverseny (Sóstógyógyfürdõ)

Táv: 7 km+, 14 km+. Akadályok: 30+, 60+. Helyszín: Aquarius Élmény- és Parkfürdő

Részletek a www.extremetrail.hu oldalon.

Október 17. CRAZY 5K Futás (Bujtosi Városliget)

2 km futás után 200 méter hosszú, óriás felfújható akadálypálya. Részletek, nevezés a www.crazy5k-sprint.com oldalon.

November 6–8. RALLY EB

ERC Európa-bajnoki és Országos Rally bajnoki futam a Zemplénben, nyíregyházi rajtceremóniával és belvárosi gyorsasági szakasszal.