Sportnap Oroson - ismert sportolókkal is találkozhattak az iskola diákjai

Foci a szabadban, karate bemutató az udvaron. Több sportprogram várta Oroson a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Herman Ottó Tagintézményének tanulóit. A sportnap során programokat szerveztek az intézményben, melyeken a szülők is részt vettek. Az iskolában ez már évek óta hagyomány. Az eseményre ismert, élvonalbeli sportolókat is meghívtak, akikkel találkozhattak a diákok.

- A fő téma a vendégeinkkel a sport és a tanulás kapcsolata volt. Bemutatták saját életútjukat, és ezáltal a gyerekeket hasznos tapasztalatokkal látták el - mondta Fejér Márkó pedagógus. 

Törtei Tamás és Starosta Dávid labdarúgó, Pásztor Bettina kézilabdás és Tóth Dalma röplabdás is részt vett a beszélgetésen. Utóbbi elmondta a diákoknak, mi mindent kapott a sporttól. 

- Nagyon sokat segített életem során a sport. Mindig kitartónak kell lenni, a kudarcok után is fel kell állni, mert lehet, hogy valami elsőre nem sikerül, de másodikra menni fog. Megtanultam pozitívan gondolkodni – mondta Tóth Dalma, a Fatum Nyíregyháza játékosa. 

A nap során játékos vetélkedő, és több, az egészséges életmódhoz kapcsolódó program is várta a fiatalokat. A fő cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a mozgás, a sport fontosságára.