Sportfejlesztés – Már 14 nyíregyházi óvoda rendelkezik multifunkciós pályával

Felújított óvoda, és már öt csoport várja a gyerekeket a Kertvárosi Csicsergő Tagintézményben. 2014 óta egy új csoportot is elindítottak, mivel már 150 gyerek jár az intézménybe, azaz nőtt az ovisok száma.

A környéken több munkalehetőség is van, ezért az itt dolgozók körében népszerű lett az óvoda, mely komoly fejlesztéseken esett át. Nem ez az egyedüli, a Gyermekek Háza Déli Óvoda további 11 intézménye is megújult, vagy jelenleg tart a korszerűsítés.

A kertvárosiak ma egy újabb fejlesztésnek örülhettek, mivel az udvaron egy multifunkciós sportpálya került átadásra. A beruházást a Magyar Röplabda Szövetség is segítette. 

- Három ilyen sportpályát építettünk a további 11-hez. Ez egy TAO-s beruházás, a város adta a 30%-ot, és a Magyar Röplabda Szövetség égisze alatt sikerült megvalósítani. Nagyon örülök, mert látszik, hogy a gyerekek használják, több játékra jó, mivel van kosárlabda palánk és kapu is. A 35 óvodában így már 14-ben van ilyen pálya – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

Nyíregyháza polgármestere nem érkezett üres kézzel, labdákat hozott ajándékba, majd egy fergeteges habparty vette kezdetét az udvaron.

Az óvodások számára fontos a mozgás, mostantól pedig ehhez minden feltétel adott. 

- Az óvodások nagyon sokat játszanak, a mozgásfejlesztésben pedig ez nagyon hasznos. Jó helyre került ez a pálya, mert nagy létszámú az óvoda, és a pedagógiai program része is a mozgás. Nagyon örülünk az új pályának – mondta Skarbit Józsefné, a Gyermekek Háza Déli Óvoda intézményvezetője. 

A következő napokban további két óvodában adnak át hasonló pályákat. Az elmúlt hat évben több milliárd forintot költöttek Nyíregyházán az intézmények fejlesztésére, az energetikai korszerűsítésnek hála pedig kevesebb lesz a város rezsikiadása, így több pénz marad eszközök, játékok vásárlására. 
 

Kapcsolódó galéria

Sportszer ajándék a Csicsergő óvodának