Sport- és élménytáborokat szervez nyáron a Sportcentrum a 6-12 éves korosztály részére
Sport- és élménytáborokat szervez nyáron a Sportcentrum a 6-12 éves korosztály részére

Nyári sport- és élménytáborokat szervez a Nyíregyházi Sportcentrum. Az önkormányzati cég ezzel a fiatal korosztály szünidejének tartalmas eltöltéséhez szeretne hozzájárulni, egyben a szülőknek segíteni azzal, hogy a 6-12 éves korú gyermekek hasznosan és kellemesen éljék meg a nyarat, amíg ők dolgoznak. A négy turnus közül az első közvetlenül a június közepi iskolazárás után indul, már most várják a jelentkezőket.

Segítik a családokat a nyári elhelyezésben

A nyári sport- és élménytábor a sportcentrum plakátja szerint egy olyan felejthetetlen nyári tábor lesz, ahol a mozgás öröme életre szóló élményt nyújt. A szervezők arra gondoltak, hogy bajban lesznek a családok a gyerekek nyári elhelyezésével, hiszen a pandémiás helyzetben sok szülőnek ki kellett vennie a szabadságot, így ezzel is igyekeznek könnyíteni a terheiken.

Kisiskolásoknak, nemcsak sportolóknak

Kőhalmi Richárd ügyvezető stábunknak azt mondta, a 6 és 12 év közötti gyerekeket várják, tehát azokat, akiknek az otthoni, egyedüli elhelyezése igazán problémát jelenthet – s nemcsak a sportcentrumhoz tartozó fiataloknak, hanem mindenkinek szól az invitálás. A táboroknál nagy hangsúlyt helyeznek majd a biztonságra és korosztályonként foglalkoznak a gyerekekkel.

Fontos a biztonság

75 főt tudunk egy ciklusba elhelyezni, de a járvány előírásaink megfelelően 10-13 fős kiscsoportokba fogjuk őket bontani, több színtéren fognak elhelyezkedni. Az ebédelés, az étkeztetésük is folyamatos lesz, tehát nem fognak találkozni egymással. Remélem, hogy nagyon fognak örülni ennek a dolognak a szülők, meg a gyerekek is

– nyilatkozta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Négy turnus, június közepéig, szabadidős programokkal

Az első, egyhetes turnus június 15-vel indul, hétfőtől péntekig, naponta nyolctól négyig tart, s még három követi. A központi helyszín a Continental Aréna lesz, de a parkolójában lévő strandröplabda pálya, valamint a jégpálya – természetesen szárazon –, továbbá a Bujtosi Városliget is várja a kicsiket. Kosárlabda, kézilabda, röplabda, strandröplabda, asztalitenisz, görkorcsolya, élő csocsó is a kínálat része, de még inkább rengeteg izgalmas, szabadidős program vetélkedőkkel, csapatjátékokkal, amiknek a szervezése már gőzerővel zajlik.

Ízelítő a sportágakból, ikonokkal

Az ügyvezető úgy fogalmazott:

Amellé tettük le a voksunkat, hogy minden sportágból kapnak egy kis ízelítőt a gyerekek, természetesen a sportágakhoz tartozó élsportolóink is részt fognak venni ezekben a táborokban, mint ikonok, minták. Így elsajátíthatják az alapokat, belekóstolhatnak a sportágainkba, de leginkább az élmény- és egyéb szabadidős foglalkozások fogják kitenni az időt.

Már lehet jelentkezni

A tábornak van egy térítési díja is, amibe három étkezés: tízórai, ebéd és uzsonna is benne foglaltatik. Aki szeretne jelentkezni, már most megteheti, egyben bővebb információk is kérhetők a táborról a sajto@nyiregyhazisc.hu e-mail címen, valamint a 30/957-73-37-es számon, Bíróné Nádasi Mariannánál.