Sorverseny a Bemben
Újévköszöntő sorversenyt rendeztek a Bem József Általános Iskolában. Nyíregyháza 13 óvodájából érkeztek gyerekek, és több mint kétszázan mérték össze tudásukat.

Immár egy évtizede hagyomány a Bem József Általános Iskolában, hogy az intézmény meghívja Nyíregyháza óvodásait egy játékos vetélkedőre. Idén 13 óvodából 22 csapat érkezett. Az ovisok mellett az iskola elsős gyerekei is beszálltak a küzdelembe, és közösen alkottak egy-egy csapatot. Az eredmény másodlagos volt, a lényeg, hogy a kicsik jól érezzék magukat, és egy kicsit megismerjék a Bem iskolát.

– Nagyon fontos számunkra, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen légkörben zajlanak itt az órák. Ez a játékos sportverseny az ovisokhoz életkorilag közel áll, jól érzik magukat, és a tapasztalatok alapján évről évre egyre több óvoda jön el hozzánk – mondta dr. Baloghné Mester Éva igazgató.

További fotókért kattintson a képre!

A gyerekek már várják is a rendezvényt, volt olyan szülő, aki már hetekkel ezelőtt érdeklődött, hogy idén is megrendezik-e. A Bem iskola Nyíregyháza egyik legsportosabb intézménye, már akkor mindennap volt a tanulóknak testnevelésóra, amikor az még nem volt kötelező. Idén szinte folyamatosan tele van a tornaterem, mivel a Bujtosi Szabadidő Csarnok felújítása miatt az élcsapatok is a Bemben edzenek, illetve játszanak mérkőzéseket. Az iskola vezetése igyekszik segíteni a klubokat, a csapatokban pedig több egykori tanítvány is játszik.

Dankó László