Sorsdöntő választás lesz május 26-án Nyíregyháza országgyűlési képviselője szerint
Magyarországon mindenkire hat közvetve a bevándorlás, ezt mondta dr. Szabó Tünde szombati sajtótájékoztatóján.

– Megint egy sorsdöntő választás előtt állunk, s azért gyűjtünk aláírásokat, hogy minél többen elmenjenek szavazni május 26-án – mondta dr. Szabó Tünde szombaton reggel, az örökösföldi piacon, a miniszterelnöki programot támogató aláírások gyűjtésénél.

Nyíregyháza fideszes országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta, az a legfontosabb kérdés, hogy az európai parlamenti választás következtében bevándorlás elleni vagy bevándorlás melletti vezetők lesznek az unióban. Dr. Szabó Tünde szerint Magyarországon ugyanis mindenkire hat közvetve a bevándorlás, miközben nekünk az identitásunkat, hagyományunkat meg kell tartanunk és átörökítenünk. Nyíregyháza képviselője úgy fogalmazott, Európa jelenlegi vezetői nem tudják biztosítani kultúránk megtartását, ezért Orbán Viktor miniszterelnök egy hétpontos akciótervet dolgozott ki, amit a választás után meg kell valósítani. Az egyes pontokat felsorolva kiemelte, hogy a migráció kezelését el kell venni Brüsszeltől és vissza kell adni a nemzetállamok kezébe, továbbá egyetlen ország se legyen kötelezhető bevándorlók befogadására és senkit ne engedjenek be földrészünkre valódi, a személyüket azonosító iratok nélkül.

 Dr. Szabó Tünde, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője elmondta:

A migránsvízumokat, a migránskártyákat meg kell szüntetni, senkinek ne biztosítsunk ilyen programokat, ilyen lehetőségeket és Brüsszel ne adjon pénzt bevándorlást segítő szervezeteknek – ez is egy nagyon fontos tervünk. Az Európai Unióban senkit se érhessen olyan hátrány, amely során valamilyen vallást, akár a keresztény vallást vallja magáénak – ezt is biztosítani kell mindannyiunknak. És végezetül: a bevándorlást ellenző vezetők álljanak az unió intézményeinek élén, ezért is fogunk dolgozni.