Sorra hozták a díjakat egy országos francia nyelvi versenyről az apáczaisok
Sorra hozták a díjakat egy országos francia nyelvi versnyről az apáczaisok

Az elmúlt két hónapban is adtak okot a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói arra, hogy tanáraik és szüleik büszkék legyenek rájuk. Az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny helyezéseit sorra hozták el a nyíregyházi diákok, akik valamennyien Kutasi Angéla tanítványai. 

A Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskolában nagy hagyománya van a francia nyelv oktatásának. Mint minden évben, a 2019/20-as tanévben is összemérték tudásukat a nyíregyházi diákok az ország más településein francia nyelvet tanulókkal.  Az idei Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Versenyen szinte minden helyezést a nyíregyházi általános iskola tanulói hoztak el.

5. osztály:

1. hely György Paula 5.a

2. hely Koncz Violetta 5.a

3. hely Németh Míra 5.a

4. hely Kovalecz Hédi 5.a

5. hely Pongrácz Zsombor 5.a

9. hely Kerekes Réka 5.a

6. osztály

7. hely Balku Lilla 6.b

Ebben a tanévben a 7-8. osztályosoknak a kialakult járványügyi helyzet miatt nem tudták megszervezni a verseny szóbeli fordulóját, így az OKTV gyakorlatát követve a döntőbe jutott versenyzők írásbeli pontszáma alapján hirdettek végeredményt:

7. osztály

1. hely Bukovinszki Balázs 7.c

4. hely Nemes Réka 7.c

5. hely Szórád Jázmin 7.d

7. hely Debreczeni Fanni 7.d

8. osztály

3. hely Bessenyei Zsófia 8.c

3. hely Koncz Péter 8.c

3. hely Nagy Róza 8.b

Itt hármas holtverseny alakult ki.

A francia nyelvet tanulók utánpótlása 2020. szeptemberében érkezik a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskolába, ahol az országban elsőként kezdi meg tanulmányait a francia-magyar két tanítási nyelvű osztály.