Soltész Albert emlékkiállítás
Soltész Albert munkáiból nyílt kiállítás a nyíregyházi Városi Galériában. A tárlatot a művész születésének 90. évfordulója tiszteletére rendezték meg. A tájképeket, csendéleteket és illusztrációkat július 16-áig láthatják az érdeklődők.

Tájképek, csendéletek, illusztrációk a nyíregyházi Városi Galéria falain. Soltész Albert születésének 90. évfordulója alkalmából a művész alkotásaiból emlékkiállítás nyílt. A képekből a Városi Galéria a festőművész felesége segítségével állította össze a tárlat anyagát.

Soltész Albert 1926-ban született. Művészeti tanulmányait 1946 és 49 között a nyíregyházi Bessenyei György Népfőiskolán kezdte, majd 1950-től a Magyar Képzőművészeti Főiskolán tanult. Mestere Fónyi Géza és Barcsay Jenő volt. Tanulmányait nem fejezhette be.

További képekért kattintson a fotóra!

Festészete az alföldi tájképfestészet hagyományait követi. Képeinek expresszív hatását színválasztásával is fokozza. Soltész Albert emlékkiállítását H. Németh Katalin grafikusművész nyitotta meg. Azt mondta: a képeken a házak, a tájak, az emberek, a munka sajátos, és rá jellemző kifejezéstárral és tiszta színekkel jelenik meg.

Soltész Albert festőművész emlékkiállítása július 16-áig látható a nyíregyházi Városi Galériában.

F. A.