Sima győzelem az edzőmeccsen
A REAC ellen játszott a Nyíregyháza Spartacus.

Mátyus János edzői karrierjét a REAC-nál kezdte, így sok ismerőssel találkozhatott a mérkőzés előtt. A Szpariban a szerb Rakovic személyében egy próbajátékos is pályára lépett a kezdőben. A védő Farkas Márkkal ma megegyezett a klub, és 1+1 éves szerződést kötöttek a felek.

Nyíregyháza Spartacus–REAC jelenleg 5–1 (2–0)

Nyíregyháza: Ovszijenko (Zán 46. p) - Ötvös, Rakovic (Pálinkás 65. p), Törtei (Ács 46. p), Farkas (Gábor 75. p), Zofcák (Kiss 75. p), Abdouraman, Ramos, Kostic (Lucas 46. p), Rezes (Kapacina 65. p), Pölöskey (Vámos 65. p)

Jól kezdett a Szpari, és több ígéretes támadást is vezetett. A 20. percben aztán a vezetést is megszerezte a csapat. Zoran Kostic passza után Rezes László juttatta előnyhöz a Nyíregyházát, 1–0. A támadó egyre jobb formában van, az első edzőmérkőzésen, a Nyírbátor ellen is ő szerezte az első Szpari-gólt, sőt akkor duplázni tudott. Ezúttal sem adta alább, mert a 33. percben ismét ő volt eredményes, így már két góllal vezetett a Spartacus. A középpályát uralta a Nyíregyháza, és több ziccert is kialakított a csapat, Pölöskey Péter ígéretes helyzetben egyszer a kapufát találta el, egyszer pedig a kapus hárított bravúrral. Az első félidőben több találat nem esett, így maradt a 2–0. A második játékrész azonnal góllal indult. A frissen igazolt Farkas Márk passza után ismét Rezes László lőtt a kapuba, 3–0, mesterhármas! Az 52. percben tovább nőtt a különbség. Ezúttal Pölöskey Péter volt eredményes, megszerezve első gólját a Szpariban, 4–0. A második félidő felénél fiatal támadósorra váltott Mátyus János vezetőedző. A gólszerzők elhagyhatták a pályát, és a védő Rakovic helyére is csatár állt be. Tíz perccel később tovább csökkent a pályán lévők átlagéletkora, Gábor Patrik és Kiss Gergő is lehetőséget kapott. A fiatalok közül többen is ott voltak a csapat edzőtáborában, de a vírusos betegség miatt nem mindenki játszhatott a Tiszaújváros ellen, most pályára léphettek. A REAC a szépítésért hajtott, és ez a 83. percben sikerült is, 4–1. A Szpari a találatra perceken belül válaszolt. Egy szabálytalanság után megítélt büntetőt Mohamadou Abdouraman értékesített, 5–1. Ez maradt a végeredmény, a Nyíregyháza Spartacus jó játékkal nyerte az edzőmeccset.

Dankó László