Sikeresen szerepeltek a nyíregyházi atléták Tallinnban
Az U23-as Európa Bajnokságon Szikszai Róbert diszkoszvető bronzérmet szerzett, Káplár János a 8., Kerekes Dóra pedig a 11. helyen végzett. Bakosi Péter magasugró az 5. helyet szerezte meg.

Sikeres szereplés után hazaérkeztek Tallinnból a nyíregyházi atléták. Az U23-as Európa Bajnokságon a Nyíregyházi Sportcentrum mind a négy sportolója jól teljesített.

 

AZ ÉLMEZŐNYBEN A NYÍREGYHÁZI ATLÉTÁK

 

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője azt mondta: a nyíregyházi atléták az ország élmezőnyébe tartoznak, és öröm, hogy hogy több éve nemzetközi porondon is megmérettetnek és sikeresen szerepelnek.
Itt különleges dolog, hogy négyből négy versenyzőnk döntőbe jutott – mondta Kósa Árpád –, ez a magyar válogatotton belül is kiemelkedő eredmény. Azt mondhatjuk, hogy Magyarországon a három élklub közé tartozunk, amit tartanunk kell. A Nyíregyházi Sportcentrum számára a sikerek azt jelentik, hogy most már hét közben és hétvégén is úgy nézünk ki, mint egy utazási iroda, buszok és repülők indulnak és érkeznek a versenyzőinkkel. Örömteli, hogy tudjuk biztosítani, hogy most már nemcsak belföldön, hanem külföldön is részt vehetnek edzőtáborokban a sportolók, a versenyzőknek a legjobb lehetőségeket tudjuk biztosítani, akik pedig az edzőkkel együtt ezt úgy hálálják meg, hogy ilyen eredményeket érnek el.

 

AZ ELVÁRÁSOKON TÚL TELJESÍTETTEK

 

Vass László vezetőedző azt mondta: Tallinnban a nyíregyházi sportolók kiválóan szerepeltek, az elvárásokon túl teljesítettek.
A legjobb eredményt Szikszai Róbert diszkoszvető érte el, ő az Európa Bajnokságon bronzérmet szerzett.
– Nagyon örülök a harmadik helynek – mondta Szikszai Róbert. – A cél a dobogó volt, és ez sikerült.
Diszkoszvetésben Káplár János és Kerekes Dóra is sikeresen szerepelt, előbbi a 8. helyet, utóbbi pedig a 11. helyet szerezte meg. Bakosi Péter magasugró a verseny harmadik helyezettel azonos eredményt ért el, de több rossz kísérlete miatt az 5. helyet szerezte meg.
– Örülök az eredménynek – mondta Bakosi Péter. – Azért az egyik szemem sír, mert nagyon közel voltam a bronzéremhez. A felkészülésemmel sok probléma volt, végig sérülések kísérték, a versenyszezont nem tudtam úgy elkezdeni, ahogy szerettem volna, 6-7 külföldi versenyt le kellett mondanom, úgyhogy, végeredményben örülök, hogy ezt az eredményt sikerült elérnem.
Sikeres szereplésen van túl Helebrandt Máté is. A nyíregyházi gyalogló Dél-Koreában az Universiadén 26 induló között 20 km-es távon 4.-ként ért célba.

F.A.