Sikeresek a Sportcentrum úszói

Arany,- ezüst- és bronzérmek

 

Augusztus első hetében volt a sportcentrumos úszok szünet előtti, utolsó, szezonzáró versenye. A nyíregyházi sportolók az elmúlt szezonban igen jól szerepeltek a különböző versenyeken. A sportolók első bajnoksága volt a Magyar Felnőtt Bajnokság, ahol két ezüstéremmel zárt Szurovcsák Ivett. Az úszó 50 és 100 méter mellen, valamint 200 méteren is döntőzött. Ez a tavalyi évhez képest 100 százalékos előrelépést jelent. Az Ifjúsági Bajnokságon Hatházi Dóra nyert pillangó számokban ezüst, illetve bronz érmet, a Serdülő Bajnokságon pedig bajnok is lett 100 méteres pillangó számában. A Sportcentrum utánpótlás versenyzői is jól szerepeltek ebben az évben. Cserfalvi Olaf négy bajnoki címet szerzett. Ő nagyon jó időket úszott, országos csúcsot is javított 200 pillangón. Ezt 2011-től Gyurta Dániel tartotta. A legkisebbeknél a Cápa-bajnokság Miskolcon volt. Ott kiemelkedőt alakított Kovács Péter, aki ezüst érmet szerzett. A 4x200- as fiú váltó pedig bajnok lett, ami azért is számít jó eredménynek, mert egy csapat erejét a váltóban mutatott teljesítménye szemlélteti.

 

Rangos eseményeken szerepeltek az úszók

 

Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum vezetőedzője elmondta, nagyon jó és mozgalmas nyarat zártak. Hozzátette, az összes magyar bajnokságban, a felnőttől egészen a Cápa-bajnokságig bezáróan érmet szereztek a sportolók. A tavalyi tervük idén sikerült, nemzetközi porondra is ki tudtak lépni, hiszen az EYOF-on, az Európai Ifjúsági Olimpián, - amit szintén Magyarországon, Győrben rendeztek- nyíregyházi induló is volt. Hatházi Dóra onnan is érmekkel tért haza.

 

Augusztus végén kezdődik a felkészülés

 

A Nyíregyházi Sportcentrum úszóira augusztus utolsó hetéig pihenés vár. Akkor kezdik az edzéseket a sportolók és kezdenek el felkészülni az év végi fontos versenyekre. Rövid pályás bajnokság, és rövid pályás magyar vidékbajnokság vár az úszókra. Urbin Tamás vezetőedző azt mondta, azt remélik, a világbajnokság miatt egyre több gyerek olyan gyerek választja az úszást, aki versenyezni is szeretne. Szeptembertől a Nyíregyházi Sportcentrum várja azokat a fiatalokat, akik szeretnének bekapcsolódni a napi edzésekbe.

ME.