Sikeres időszak

Volt kézilabda és összevont labdajáték diákolimpiai döntő is a megyében, a versenyzők pedig kitettek magukért. 13 arany, 8 ezüst és 12 bronzérmet szereztek a szabolcsi fiatalok a finálékban, ezzel az egyik legeredményesebb volt a megyék közül Szabolcs-Szatmár-Bereg. A Megyei Diksport és Szabadidő Egyesület már a jövőt tervezi, és szeretne a következő tanévben is több döntő házigazdája lenni.

- Jövőre szeretnénk egy olyan összevont labdajáték döntőt rendezni, melynek már a labdarúgás is része. Egy-egy ilyen verseny nagy hatással van a megyei diáksportolókra, mert testközelből láthatják, hová lehet eljutni – mondta Baracsi Endre a Sz-Sz-B Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

Debrecenben, 1500 tanuló részvételével rendezték az összevont döntőt, ahol a nyíregyházi Szabó Hunor 600 méteres síkfutásban lett bajnok. De aranyérmet szerzett idén a mezeifutó Barna Bianka, a diszkoszvető Zsiga Kinga, 100 méteres síkfutásban Balogh Levente, a tornász Tamás Gergő, az úszó Ökrös Nelli, Dóbus István és Berettyán Anna is. A csapatok közül bajnoki címet szerzett az apagyi asztalitenisz csapat, a nyíregyházi Bethlen atlétikai gárdája, az Eötvös tornászai, a Kodály úszó váltója és a Vasvári Gimnázium röplabda együttese is.

Dankó László