Sikeres a nyugdíjas fürdőprogram – Eddig mintegy 4200 jegyet vettek át a szépkorúak!

Május 29-én kezdődött az ingyenes, sorszámozott úszó- és fürdőjegyek kibocsátása – már akkor, nyitás előtt sorban álltak a nyugdíjasok az Aquarius Élményfürdőnél. A belépőjegyek az Aquarius Élményfürdő erre a célra kijelölt pénztárában lehet igényelni és átvenni, valamint a Parkfürdőnél is biztosított a regisztráció.


 

Még júniusban is sok nyugdíjas állt sorba az élményfürdő pultjainál – a regisztrációhoz az igénylőnek fel kell mutatnia a személyi igazolványát, a lakcímkártyát és a nyugdíjfolyósítási törzsszámigazolást. A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. az év elején sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, és a Magyar Szabadidősport Szövetség által kezelt Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Programhoz kapcsolódóan.

Ennek keretében bocsátják ki a 10 ezer darab sorszámozott, ingyenes úszó- és fürdőjegyet és mivel június 30-áig nem fogytak el a belépők, a kibocsátás 1-1 hónappal automatikusan meghosszabbodik, maximum november 30-áig.

Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője elmondta:

A kezdeti lelkesedés hatalmas volt a nyugdíjasok részéről. Az első nap közel 600-an regisztráltak, azóta azonban alább hagyott a lelkesedés. Mintegy 4200 regisztrált nyugdíjasunk van és eddig 1900-an használták fel a jegyeket – tehát azt gondolom, hogy a nyugdíjasok tartalékolják a jobb időre a fürdési- és úszási lehetőséget. Én arra bíztatok mindenkit, hogy vegyék igénybe a lehetőséget, hogy tudjanak új jegyekért regisztrálni, mert a program november végéig tart.

Érdemes a kiváltott jegyeket felhasználni, hiszen a beváltás után minden meghosszabbított igénylési hónapban újra igényelhetnek úszó- és fürdőjegyet a nyugdíjasok, ha a kibocsátás még nem ért véget, a jegyek több mint fele még rendelkezésre áll!

A program keretében, a sorszámozott jegyek az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben használhatók fel, munkanapokon. A jegyet csak az igénylő, a jegyhez regisztrált nyugdíjas használhatja fel személyesen, az át nem ruházható.

Ezért azt kérik, a jegy beváltásánál, felhasználásánál is igazolják magukat a szépkorúak személyi igazolványuk felmutatásával.

 

Dér Vivien