Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja – Kitüntetéseket vehettek át a kórház dolgozói
Fotó: Szarka Lajos

Idén is megtartották Nyíregyházán a Semmelweis-napot. Ünnepélyes keretek között ismerték el és köszönték meg az egészségügyi dolgozók munkáját a megyeházán. Harmincan kitüntetést vehettek át és átadták az adjunktusi, illetve főorvosi kinevezéseket is.

 

A Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola ünnepi műsorával kezdődött az idei Semmelweis-napi ünnepség a megyeházán. A Szabolcs-Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház dolgozóinak köszönték meg fáradhatatlan munkájukat.

Ez a nap az, amikor fejet kell hajtsunk az egészségügyben dolgozók előtt, hisze egy olyan munkát végeznek, amit sokan nem tudnának. De akik itt vannak, azokban van egy olyan belső indíttatás, ami miatt ezt ők szeretettel csinálják. Most az intézményünkben dolgozó közel 5000 ember közül tüntetünk most ki 30 egészségügyben dolgozót, illetve adjuk át az adjunktusi valamint főorvosi kinevezéseket. Akiket ma kitüntetünk, azok valami pluszt is adtak a gyógyító tevékenységükön kívül.

– mondta el Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere az ünnepségen kiemelte, hogy a teljes városvezetés nevében köszöni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minél több fejlesztés megvalósulhasson.

Láthatjuk azt, hogy milyen nagyarányú fejlesztések történnek akár az eszközparkban, akár az infrastruktúrában, akár az épületekben és Nyíregyháza Megyei Jogú Város abban a szerencsés helyzetben van, nem csak a köszönet szintjén vehetünk részt ebben a közös munkában, hanem az Egészségügyi Alapellátás együtt működtetésében alkotói részesei lehetünk.

– mondta el Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

A kitüntetésekkel és kinevezésekkel pénzbeli juttatás is járt, az elismerő oklevél mellett.

Kapcsolódó galéria

Semmelweis Nap 2019