Selejtezőre készülő tehetség

 A Nyíregyházi Sportcentrum tehetséges röplabdázója, Szabó Lili a magyar ifjúsági válogatottal Szerbiában szerepel majd április 13-15-ig a házigazda szerbek, a fehéroroszok és a monetenegróiak ellen az EB-selejtezőn. A lányok már március közepén megkezdték a felkészülést a selejtezőtornára, most április 2-tól pedig egészen április 15-ig tart az összetartás Gyulán. A válogatottal Halász Márta szövetségi kapitány dolgozik napi két edzéssel, az ő munkáját Darabos Balázs, a felnőtt válogatott erőnléti edzője segíti. Az edzések között edzőmérkőzéseket is játszanak a lányok Békéscsabán és Zentán, melynek célja természetesen az, hogy a selejtezőn minél jobb formában legyen a magyar gárda.

Szabó Lilinek nem könnyű a dolga, hiszen a fiatal lány a felkészülések között még mérkőzést is játszik. A hétvégén Gyuláról Kecskemétre utazik, a Nyíregyházi Sportcentrum NBII-es csapata ott vívja meg majd soron következő bajnoki mérkőzését.

Az U16-os leányválogatott kerete: Bakai Kata, Boros Réka, Boskó Ágnes, Berkó Liliána, Kertész Petra, Kiss Anna, Molnár Tamara, Orosz Bianka, Rády Kis Dorottya, Stollár Szonja, Szabó Lili, Sziládi Viktória, Tatár Gréta, Török Boglárka, Vecsey Fanni, Veres Cintia.