Sanyinak, az elveszettnek hitt macskának 6 napig tartott az útja, 400 km-t tett meg
Sanyinak hat napig tartott az útja.

Egészen pontosan egy hete szűnt meg a kijárási korlátozás vidéken. Most már kinyithatnak a strandok, a szabadtéri fürdők, a szabadtéri múzeumok és állatkertek, látogathatók a közterületek és a parkok, a vendéglátóhelyek pedig kerthelyiségükben, teraszukon fogadhatnak vendégeket. Sanyi, a macska sem tétlenkedett sokáig. Ahogy enyhítettek a korlátozásokon, másnap már útra is kelt, és hat nap után, érintve Egerszalókot, most már a Balatonnál piheni ki a koronavírus-járvány okozta mentális és fizikai fáradalmakat.

Gyakorta olvasni olyan történetekről, amelyek túlélő cicákról szólnak, akik az autó motorterében ragadtak és kilométereket utaztak a forró csövek, a pörgő szíjak és a tárcsák közt. Sanyi, a kirándulásnak kényelmesebb formáját választotta: egy mikrobusz rakterében bújt meg, így jutott el Nyíregyházáról Egerszalókon át Balatonfenyvesre. Útja 6 napig tartott, 400 kilométert tett meg, de tegnap óta már a dunántúli klímát élvezi.

KLÍMA MELLÉ MACSKA IS JÁRT

Múlt hét kedden tűnt el a macskánk Nyíregyházán, azóta nem telt el úgy nap, hogy ne kerestük volna. Még az internetre is feltöltöttük a képeit, hátha valaki meglátja és felismeri, de ahogy teltek a napok, már mi is lemondtunk arról, hogy valaha is előkerülhet. Tegnap délután aztán megcsörrent a telefonom és kiderült: Sanyi a Balatonon van. A szövevényes történet előzménye, hogy az interneten meghirdettünk egy mobilklímát, amiért jelentkezett is egy idősebb úr, aki Balatonfenyvesen él. Abban maradtunk, hogy mivel a testvére Egerszalókon lakik, annak szomszédja pedig borszállítással foglalkozik (akinek ráadásul van egy mikrobusza), ezért majd ő eljön érte Nyíregyházára és elviszi neki a Dunántúlra. Így is történt. Kedden a szomszéd elvitte a klímát Egerszalókig (mikor hazaérvén észrevette a macskát, azt hitte, a "csomag része", adott neki enni és inni), majd onnan vasárnap a Balatonra. Ott érte meglepetés az idős urat, hogy a klíma mellé macska is járt. Mint kiderült, Sanyi megbújt az autóban, így jutott el Nyíregyházáról Balatonfenyvesre. Hat nap után, tegnap derült fény Sanyi hollétére, az idős úr meglepetten hívott fel, de nagyon örült, mert a cicája pont a közelmúltban halt meg, 17 éves volt. Abban maradtunk, hogy nála marad Sanyi, ő vigyáz rá a továbbiakban. Megígérte, hogy télen fűtött garázsban alszik majd, nyáron pedig együtt fogják élvezni a "nyíregyházi" klímát – tudtuk meg Sanyi egykori gazdájától.