Rövidhírek szeptember 21-én
Ez (is) történt szeptember 21-én.

 


A tartalomból:

– A KFOR békefenntartó haderő magyar katonáinak visszafogadó ünnepségét Nyíregyházán rendezik szeptember 28-án, majd megkezdődik a Magyar Hadtudományi Társaság két napos konferenciája.
Megkezdődött a dohányfelvásárlás az ULT Magyarország Zrt.-nél. A nyíregyházi cég napi 100 tonna dohányt vesz át a termelőktől. 
– Idén is megrendezi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház a Szív Világnapját. Szeptember 24-én, vasárnap, a tavalyi évhez hasonlóan a Kossuth téren, a Tirpák Fesztiválon várják prevenciós programok az egészségükért tenni vágyókat.
Plato találkozót rendeztek Nyíregyházán. A flamand mintájú, a kis- és közepes vállalkozókat támogató programot Magyarországon elsőként, 15 évvel ezelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara indította útjára a Flamand Kormány támogatásával. 
– A tirpákok mindennapjaival és étkeivel is megismerkedhetnek azok, akik hétvégén kilátogatnak a Tirpák Fesztiválra. A rendezvényt idén ötödik alkalommal szervezik meg a Kossuth téren.
– Szerda délután a Kert utcán egy autós balra akart kanyarodni, ezért fékezett. A mögötte érkező két jármű vezetője ezt észrevette, de a harmadikként érkező betonkeverő autó beléjük rohant.
Baleset történt szerda délután a Szarvas utcán. Egy személygépkocsi balra kanyarodás előtt nem adott elsőbbséget a szemből egyenesen haladónak. A két jármű összeütközött, személyi sérülés nem történt.
– Csütörtök reggel a 4-es számú főútvonalon Rozsrétszőlő és Császárszállás között történt az incidens. Egy kisteherautó vezetője nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, átcsúszott a másik sávba, ahol összeütközött egy kishaszonjárművel.
– Csütörtök reggel az Inczédy soron egy autó megállt a forgalomirányító lámpa piros jelzésénél. Ezt a mögötte érkező figyelmen kívül hagyta és nekiment. Az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt.
KRESZ-FESZT elnevezéssel közlekedésbiztonsági napot szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baleset-megelőzési Bizottság. 
– Csütörtök délelőtt a Debreceni út kivezető szakaszánál egy autós fékezett, megállt. A mögötte közlekedő erre későn reagált és belement. Az autót vezető sofőrt a mentők kórházba szállították.
– Az első hazai mérkőzésére készül a Nyíregyháza Blue Sharks. A férfi kosarasok a Veszprémet fogadják a Continental Arénában, a cél pedig az első győzelem megszerzése.