Rövidhírek szeptember 16-án
Ez (is) történt szeptember 26-án.

 

A tartalomból:

– A munkanélküliség mellett a munkaerőhiány is megjelent megyénkben. Többek között ezért is alakult meg a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum.
Nőtt a házasságkötések, csökkent a válások száma. A nyíregyházi, anyakönyvi statisztikák szerint 2015-ben 535, tavaly pedig 562 pár mondta ki a boldogító igent.
Biztonság-egészség-védelem címmel rendeztek munkavédelmi fórumot és kiállítást Nyíregyházán. Az esemény célja az volt, hogy a szakemberek megismerkedhessenek a legújabb egyéni védőeszközökkel, amelyek használatával megelőzhetik a munkabaleseteket.
Közlekedésbiztonsági pálya várja a leendő vezetőket az egyik nyíregyházi bevásárlóközpont parkolójában. Keddtől péntekig előre egyeztetett időpontban hívják fel a Magyar Autóklub szakemberei a fiatalok figyelmét a közlekedés veszélyeire és a helyes magatartás fontosságára.
Kutyás-felvonulás, kutyás ügyességi verseny és állatorvosi szaktanácsadás. A közelgő Állatok Világnapja alkalmából a felelős állattartásra hívták fel a figyelmet Nyíregyházán. 
– Az Országzászló téren egy korábbi közműfejlesztés helyén felmarták az útburkolatot.
– Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyháza Spartacus az Állatparkkal. A jövőben egymást segítve népszerűsítik Nyíregyházát. A Szpari hétvégi meccsén már több akcióval várják a szurkolókat.