Rövidhírek október 5-én
Ez (is) történt október 5-én.

 

 

A tartalomból:


– Továbbra is fellendülőben az autópiac! Szinte évről évre 5-10 százalékkal nő az adás-vételek száma és nemcsak a használt gépjárművek találnak gazdára. Év végére akár 100 ezer új autót is vásárolhatnak hazánkban.  

 

„Ez a szakma kell nekem!” címmel tartott rendezvényt a Nyíregyházi Szakképzési Centrum az általános iskolák pályaválasztási felelőseinek. A cél az volt, hogy bemutassák a központ intézményeit, az ott zajló innovációkat, az együttműködési lehetőségeket, és a képzési struktúrákat.

– Az Öregedés Művészete rendezvénysorozat nyitó eseményét tartották a Váci Mihály Kulturális Központban.

– Az ikonfestés szép és gazdag, imádsággal teli művészet – vallja Varga Tarzíciusz, kárpátaljai képzőművész, ki tanítványaival együtt mutatkozik be október 31-ig a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán rendezett ikonkiállításon.

Veretlenül vezeti a tabellát az U19-es labdarúgó utánpótlás bajnokságban a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia. A felnőtt csapat a hétvégén Zalaegerszegre látogat, a női együttes pedig az Egert fogadja. A Szpari vezetése bízik abban, pontokat szereznek a következő fordulóban.

(Fotó: Szarka Lajos)