Rövidhírek október 10-én
Ez (is) történt október 10-én.

 

A tartalomból:


– A fővárosban adták át az idei nyertes védjegyhasználóknak a Holnap Városáért Díjakat. A nyíregyházi Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft. a három szintes értékelőfolyamat után a Tiszta városért kategóriában kapott díjat. 

– Támogatott mesterképzéseket is szervez a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Nyáron 6 szakmában hirdettek és indítottak tanfolyamokat, összesen 55-en iratkoztak be.

156 vasváris érettségiző diákra tűzték fel a szalagot a Continental Arénában. Idén új helyszínen tartotta az iskola a szalagavató ünnepségét. A rendezvényen részt vett dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, aki szintén a Vasvári Pál Gimnázium diákja volt.

– Jelentős anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt a 4-es számú főútvonal bevezető szakaszán hétfő délután.

Hármas karambol történt hétfő délután a Kállói úton.

– A Színház utcán 30 kilométeres sebességkorlátozás lépett életbe.

Váltakozó irányú forgalom mellett közlekedhetnek az Ér utca elején.

– A harmadik helyen áll a férfi kézilabda NB-I/B-s bajnokságban a Nyíregyháza. A csapat legutóbb idegenben győzött, a hétvégén pedig a sereghajtó Szeged U20-as együttesét fogadja. Az NYKC szeretné megszerezni első hazai győzelmét.