Röplabda utánpótlás EB - nyíregyházi játékos is a keretben

 A hét közepén érkezett meg Bulgáriába a Szófiában megrendezésre kerül Ifjúsági Európa-bajnokság helyszínére az U17 lány röplabda válogatott. A harmadik legjobb csoportmásoddiként kijutott magyar válogatott keretében a Fatum-Nyíregyháza játékosa, Szabó Lili is helyet kapott. 

- Szerdán érkeztünk meg Szófiába, ahol minden gond nélkül sikerült elfoglalunk a szállásunkat. Csütörtökön a reggeli közben a csapatok nagy részével találkoztunk, méregettük őket, latolgattuk az esélyeinket. Délelőtt egy könnyed sétát tettünk a szállodánk melletti parkban, majd délután következett egy másfél órás tréning. Az első meccsünket április 13-án pénteken játsszuk a szlovénok ellen. Az ellenfeleink közül velük, a fehéroroszokkal és a szerbekkel már találkoztunk,ezért őket jobban ismerjük. Az oroszokkal és a bolgárokkal még nem játszottunk, de próbáljuk őket minél jobban kiismerni - mondta Szabó Lili. 

 

A magyarok legutóbb 2009-ben jutottak ki a korosztályos megmérettetésre. 

A magyar U17-es válogatott Eb-mérkőzései:
Április 13. 19:00 Magyarország – Szlovénia
Április 14. 19:00 Magyarország – Bulgária
Április 15. 19:00 Magyarország – Fehéroroszország
Április 17. 19:00 Magyarország – Szerbia
Április 18. 16:30 Magyarország – Oroszország

 

A női U17-es válogatott EB-kerete: Araczki Gyöngyvér (center, Linamar-BRSE), Berkó Liliána (feladó, Felsővárosi Fésűs RA), Boskó Ágnes (feladó, Linamar-BRSE), Kertész Petra (liberó, Linamar-BRSE), Kiss Anna (center, Felsővárosi Fésűs RA), Manninger Luca (ütő, Vasas Óbuda), Orosz Bianka (center, Felsővárosi Fésűs RA), Stollár Szonja (ütő, Linamar-BRSE), Szabó Lili (ütő, Fatum-Nyíregyháza), Sziládi Viktória (univerzál, Felsővárosi Fésűs RA), Tatár Gréta (ütő, Linamar-BRSE), Vecsey Fanni (ütő, Penta Gödöllői RC)


fotó: Magyar Röplabda Szövetség (csapatkép)