Röplabda döntő Nyíregyházán – A serdülők fináléját rendezik a Continental Arénában

Négy csapat, négy döntő. A Nyíregyházi Sportcentrum korosztályos leány röplabda együttesei közül mind a négy bejutott a döntőbe, ezt csak a Vasas és a Békéscsaba mondhatja még el magáról. A mieink egy 6. és egy 5. hely után az U19-es gárda révén a múlt hétvégén 4. helyet szereztek, most pedig a serdülőkön a sor. Erdősné Balogh Erika együttese péntektől vasárnapig hazai környezetben szerepelhet az OSB döntőjében. 

- Biztos, hogy van egy kis nyomás a játékosokon, szeretnének itthon érmet szerezni, de már az egy nagy dolog, hogy a döntőbe került a gárda. Nagyon erős hat csapat lesz a fináléban, így nagy küzdelem várható  – mondta Erdősné Balogh Erika a Nyíregyházi Sportcentrum vezetőedzője. 

A mieink a Békéscsabával és a BVSC-vel kerültek egy csoportba. A találkozókat a Continental Arénában rendezik, a csoportgyőztesek pedig automatikusan a négy közé kerülnek. A 2. és 3. helyezettek keresztjáték során döntik el a továbbjutást, majd szombaton délután az elődöntők következnek, vasárnap pedig már éremért csatázhatnak a csapatok. 

 - Továbbra is az a koncepciónk, hogy a gyerekek fejlődjenek, a különböző korosztályokban jól teljesítve pedig később a felnőtt keretben is szerepet kaphassanak. Korábban ifjúsági és junior döntő volt már Nyíregyházán, bízunk abban, hogy a serdülő finálé is színvonalas lesz – mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A Sportcentrum gárdája nagyon fiatal, ugyanis ebből a korosztályból többen már vagy az U21-es vagy a felnőtt csapat keretéhez tartoznak, ezért a serdülőknél a kezdőben három, még gyerek korosztályú játékos szerepel. Számukra a tapasztalatszerzés a fő cél a hétvégi döntő során is, mentálisan viszont egységes a gárda, és szeretnénk jó eredményt elérni az OSB döntőn.