Röplabda bajnoki döntő - A hétfőre tervezett első találkozóra nem jön a Békéscsaba

Hétfőn a női röplabda Extraliga döntőjének első mérkőzését rendeznék Nyíregyházán. A Békéscsabánál 3 játékos tesztje pozitív lett, további 5 pedig beteg, ezért nem lépnek pályára a Continental Arénában. Bíznak abban, a párharc második meccsére kiállhatnak. Íme a közleményük:

"Nem utazunk hétfőn Nyíregyházára, remélhetőleg április 10-én folytatódik a bajnoki döntő!

A Kaposváron sikerrel megvívott keddi elődöntőt követően, napi szinten tájékoztattuk szimpatizánsainkat és a közvéleményt, hogy csapatunk bajnoki döntőre való felkészülése nem várt akadályokba ütközött.

A fertőzésgyanús esetek miatt, a héten több alkalommal vetettük alá játékosainkat hivatalos laborban elvégzett PCR tesztnek.
Jelenleg 3 sportolónk esetében van igazolt COVID pozitív eredmény, akik pályára lépése jelen szezonban már nem valószínű.

Ami ennél is nagyobb aggodalomra ad okot, hogy további 5 játékosunk szerda óta lázzal, hányással, hasmenéssel járó megbetegedéssel küzd. Őket is több alkalommal teszteltük, mindegyikük PCR tesztje negatív lett, ami viszont az állapotukat nem javította. Ők azóta sem voltak edzésen, sem pedig közösségben.

Egyeztettünk ellenfelünkkel, akiknek jeleztük, hogy nincs is olyan szándékunk, hogy a hétfői mérkőzés időpontját módosítsuk. Egyrészt a feszített menetrend sem tenné lehetővé, illetve konzultálva az orvosi stábbal, a probléma mélyebb annál, minthogy a találkozó pár nappal való halasztása megoldást nyújthatna.

A Magyar Röplabda Szövetség hatályos szabályzatának megfelelően, rendelkezünk 8 játékossal, azaz papíron a mérkőzést le tudnánk játszani. Leszögezzük, hogy azzal sem lenne gondunk, ha többségében utánpótlás korú sportolókkal kellene kiállnunk, viszont jelenleg több olyan kulcsposzt van, ahol egyáltalán nem rendelkezünk, vagy pedig nincs elegendő bevethető játékosunk!

Hosszú hónapok óta alázatosan készülünk, hogy csapatunk ott legyen a végelszámolásnál, büszkék és boldogok voltunk, hogy kiharcoltuk a fináléba kerülést, hiszen egy döntő mindig a sportág ünnepe.

Határozott szándékunkban áll, hogy tisztességesen tudjuk folytatni a finálét, azonban a hétfői összecsapásnak ilyen módon nem látjuk sportértékét, valamint egyetlen játékosunk egészségét sem kockáztatjuk! Emiatt azt a döntést hoztuk, hogy nem utazunk el Nyíregyházára, azaz nem állunk ki az 1. mérkőzésen, melyről tájékoztattuk a rendező klubot, valamint a Magyar Röplabda Szövetséget is.

Mindent megteszünk azért, hogy az április 10-én esedékes 2. mérkőzésre felépüljenek betegeink és folytatni tudjuk a párharcot." - áll a BRSE közleményében.