Röplabda - A CEV Kupában a belga bajnokot fogadta a Fatum Nyíregyháza

 Nemzetközi kupamérkőzést játszott a Continental Arénában a Fatum Nyíregyháza. Az ellenfél a belga bajnok Asterix Avo Beveren együttese volt. A vendégek az előző fordulóban még a Bajnokok Ligájában szerepeltek, de nagy csatában kikaptak a holland bajnoktól, így a CEV Kupában folytathatják. 

Fatum Nyíregyháza - Asterix Avo Beveren 0-3 (-18, -18, -18)

Continental Aréna 1100 néző

Jv: Taran, Fortu(román)

Nyíregyháza: G. Francesco 1, Valdez 13, Kalicanin 4, Fernandez 11, Matic 4, Kalotai 4 

Csere:Tóth(libero), Villám

vezetőedző: Horváth András 

Asterix Avo Beveren: Biebauw 7, Janssens 14, Lemmens 9, Guilliams 9, Van Avermaet 9, Van Gestel 13

Csere: D'Hondt(libero), Devos 

vezetőedző: Gert Van De Broek

I. szett

A belga csapat kezdte a találkozót, de Fernandez szerezte az első pontot. 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első technikai szünetnél azonban 8-7-re a vendégek vezettek. A folytatásban is szoros volt az állás, három pontos különbséget dolgozott le a Fatum és 11-11-nél egyenlített. A folytatásban ismét a belga csapat került előnybe, 15-18-nál időt kért Horváth András ami használt, 17-19-re feljött a Nyíregyháza. Nagy volt a magasságbeli különbség a vendégek javára akik jól blokkoltak az első szettben. A hajrában pontosan támadott az Asterix Avo és 25-18-ra nyerte a játszmát. 

II. szett

A belga együttes kezdett jobban és Janssens, Van Avermeat és Guilliams áttörhetetlen falat épített a háló fölé. Egymás után blokkolták a nyíregyházi ütéseket, így 7-2-re vezetett a Beveren. Az első technikai szünetig is maradt az öt pontos különbség de a szünet jót tett a mieinknek, mert sikerült kicsit közelebb kerülni. Matic két pontjával 10-11-nél egy pontra zárkózott a Fatum! Mindkét csapat jól mezőnyözött de pontos támadásaival a második technikai szünetre megint négy ponttal a belga gárda vezetett. Valdez pontjára Jassens válaszolt, majd Kalicanin sáncolt,így 16-19-re módosult az állás. Van Gestel támadott egymás után eredményesen és hiába kapaszkodott a Nyíregyháza a második felvonást is nyerte az Asterix Avo 25-18-ra.  

III.szett

A harmadik játszma Kalotai és Lemmens pontjaival indult. Mindkét csapat jól támadott, így 3-3-ig egymás mellett haladtak az együttesek. A Nyíregyháza vezetett ebben a szettben de a Beveren rendre egyenlített és 7-8-nál már náluk volt az előny. Hosszú labdamenetek alakultak ki és egyik gárda sem tudott komoly előnyt kiharcolni. Nagyokat mentettek a játékosok de a játékrész derekán meglépett a belga gárda és 11-16-ot mutatott az eredményjelző. Szépített a Fatum, de ismét jöttek a jó vendég blokkok így visszaállt az öt pontos differencia. Az egyik oldalon Janssens a másikon Valdez játszott jól, mindketten már tíz pont fölött jártak. 14-21-nél Horváth András időkéréssel próbálta felrázni a Nyíregyházát. Szépíteni ugyan sikerült, de nyerte ezt a szettet is a Beveren így a vendégek 3-0-ra győztek. 

Horváth András vezetőedző Nyíregyháza: - Belekóstolhattunk hogyan játszik az európai elit, nekünk az a célunk, hogy elérjük majd ezt a szintet. A visszavágótól felszabadult játékot várok. 

A visszavágót január elején rendezik Belgiumban. 

Dankó László