Rengeteg a kérdőjel - Mikor és ki indulhat az olimpiai kvalifikáción?

Biztosan nem rendezik meg idén nyáron a Tokiói olimpiát. Mindez a nyíregyházi sportolókat is érinti. Több sportágban már elkezdődtek a kvalifikációs küzdelmek, van ahol viszont nem tudtak versenyeket rendezni. 

A világon végigsöprő koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg Tokióban a nyári olimpiát, legkésőbb egy évre elhalasztják, azaz 2021 nyaráig megrendezik. Az olimpián jó eséllyel indulhat a nyíregyházi Helebrandt Máté, de a gyalogló - a többi versenyzőhöz hasonlóan - nem tudott elindulni kvalifikációs versenyeken, mert azok sorra elmaradtak. Ott lehet a játékokon az ökölvívó Kovács Richárd is, náluk is félbeszakadtak a kvalifikációs tornák. Az első ilyen versenyen Londonban – bár a válogatónak számító OB-n és a Bocskai versenyen is a nyíregyházi bokszoló végzett előrébb -  a fővárosi rivális, Fodor Milán indulhatott magyar színekben, és egy győzelemre került az olimpiától, amikor félbeszakították a versenyt.   

- Egy súlycsoportban egy országból csak egy sportoló lehet, és végül beleegyeztünk abba, hogy Londonban először Fodor Milán próbálkozzon, és ha nem sikerül kvótát szereznie, akkor Párizsban Ricsi indul. Fodor nyerte az első meccsét, és a következő körben egy lengyel öklöző várt rá, csakhogy ekkor félbeszakadt a verseny a járvány miatt. Azt mondták, innen folytatódik majd a torna, és aki már kiharcolta az olimpiai részvételt, attól nem veszik el. De egyelőre sok a kérdőjel - mondta Nagy Lajos az NYVSC-Big Boxing edzője. 

Egyelőre sok a bizonytalanság, és nem lehet tudni, mikor rendezik a következő olimpiai kvalifikációs versenyt, és ennek az eredményén múlik, Kovács Richárd indulhat-e a következőn. A sportoló most otthon, magában tréningezik, mivel közös edzéseket nem lehet tartani.