Rekordnevezés
117 csapat vesz részt az idei Intersport Városi Kispályás Bajnokságban.

 A pályák elkészültek, a csapatok pedig hétfőn birtokba vehetik őket az induló Intersport Városi Kispályás Bajnokságban. A tavalyi 113 után idén 117 gárda nevezett. Több együttes lesz az öregfiúk csoportokban, ahol a másodosztályban hatalmas küzdelem várható a feljutásért.

- Vannak csapatok melyek a D vagy az E csoportból érkeznek az öregfiúkhoz, és nem lesz könnyű dolguk, mert itt igazán jó futballisták vannak. Biztos vagyok abban, hogy a II. osztályban óriási csata lesz a feljutásért, az I. osztályban pedig a bennmaradásért - mondta Dajka László főszervező.

Egykori NB-I-es, és NB-II-es labdarúgók is játszanak a bajnokságban, és több mint 600 találkozót rendeznek majd a Városi Stadionban október végéig. Mindegyik pálya villanyvilágítással rendelkezik, így ha korábban sötétedik, akkor is lehet meccset vívni. A közelmúltban számos fejlesztés valósult meg, így mosdók és öltözők is várják a futballistákat. Hetente több ezren fordulnak meg a kispályás mérkőzések miatt a stadionban, vagy nézőként vagy játékosként. Az őszi szezon után ismét lesz terembajnokság, ahová 50 együttes nevezhet. Harminc már jelezte részvételi szándékát.

Dankó László