Rekord! 42. alkalommal a döntőben
A Zrínyi Ilona Gimnázium kézilabda csapata ismét ott lesz a fináléban.

 Továbbra is jó formában játszik a magyar serdülő kézilabda válogatott. A prágai Olimpiai Reménységek Versenyén a házigazda cseh, az osztrák és a lengyel csapat ellen is pályára léphettek a mieink. A mérleg több mint biztató a jövő évi győri Ifjúsági Olimpia előtt, mivel 19 meccse során csak a horvátoktól és a franciáktól kapott ki a csapat.

- A győri verseny előtt feltétlenül szeretnénk még játszani az orosz és a szlovén csapattal, mert fontos lenne, hogy az ő stílusukat is megismerjük. A játékosok hozzáállása, munkája kitűnő, így remek munkát végezhetünk velük - mondta Bartha Dénes szövetségi edző.

Közben a Zrínyi Ilona Gimnáziummal is sikeres volt a tréner. 42. alkalommal harcolták ki a diákolimpiai döntőbe kerülést.

- Ezzel történelmet írtunk, hiszen ilyen sokszor egy csapat sem jutott el a nyolc közé. Külön emeli a döntőbe jutás értékét, hogy mi nem kézilabda akadémia vagyunk, nem a sportra specializálódtunk, hanem egy gimnázium, ahol a tanulmányi követelmények is magasak - mondta Huszárné Kádár Ibolya a Zrínyi Ilona Gimnázium igazgatója.

A csapatból többen is rendszeresen szerepelnek az NB-I/B-s bajnokságban, ahol a Nyíregyháza listavezető.

- Rengeteget dolgoztunk idén edzéseken, és ez látszik az eredményeken is. Az őszi szezont megnyertük, és szeretnénk a bajnokság végén is a tabella élén maradni. Nekem édesapám élvonalbeli játékos volt, szeretnék a nyomdokaiba lépni - mondta Bécsi Ádám játékos.

A sport mellett a tanulást sem hanyagolják el a kézilabdások. A legutóbbi megyei diáksport gálán is volt olyan zrínyis diák, aki átvehette a „Jó tanuló-Jó sportoló” elismerést.

- Nehéz összeegyeztetni a sportot és a tanulást, mivel minden nap vannak edzések, hétvégén meg sokszor távolra utazunk. De igyekszem mind a két területen helyt állni - mondta Mihalyi Béla játékos.

Az országos diákolimpiai döntőt februárban Nyíregyházán rendezik.

Dankó László