Régi-új kormánymegbízottunk van: Román István folytathatja megkezdett munkáját

Román István 2009 és 2010 között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke, 2010 és 2014 között a Fidesz országgyűlési képviselője volt, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárának pedig 2014-ben nevezték ki.


Kormánymegbízottként a foglalkoztatásra, a vidékfejlesztésre és az infrastrukturális beruházásokra is nagy figyelmet fordított az elmúlt, közel egy évben, hiszen először, tavaly nyáron, augusztus elsejei hatállyal nevezte ki a kormányfő kormánymegbízottá Román Istvánt.

Hangsúlyozta:

Az elmúlt időszakban sikerült több olyan, nagyon fontos intézményi beruházást befejeznünk, amelyek által a kormányhivatali épületek megújultak, a működtetésük így jóval takarékosabbá vált. Ezzel párhuzamosan előkészítettünk újabb fejlesztési programokat, aminek az eredményeképpen a napokban Mátészalkán és Fehérgyarmaton is egy új járási hivatal alapkőletétele lesz. Én azt gondolom, hogy ezek az infrastrukturális fejlesztések rendkívül fontosak, mert a kollégáink, mind pedig a bennünket felkereső ügyfelek modernebb környezetben tudják az ügyeiket intézni. Emellett, ami nagyon fontos, az a foglalkoztatási helyzetnek a javulása és a vidékfejlesztési pályázatokon való nagyon magas megyei részvételi és nyerési arány. Ezekben az ügyekben közreműködőként veszünk részt a pályázatok kezelésében, bonyolításában.

A kormánymegbízott hozzátette, míg 2010-ben körülbelül 185 ezren dolgoztak megyénkben, addig ma, mintegy 245 ezren dolgoznak. A közfoglalkoztatottak száma több mint 35 ezer – látszik, jelentős a növekedés, egyre többen tudnak elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon.

Sőt, már térségünkben is megjelent a munkaerőhiány, bizonyos ágazatoknál, szakterületeken több ezer betöltetlen álláshely van.

A foglalkoztatási eredményeket pedig tovább erősítik megyénkben, idén mintegy 10 milliárd forintot fordítanak foglalkoztatási támogatásokra, képzési programokra

Folytathatja 2017. augusztus elsejével megkezdett munkáját Román István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal élén, derül ki a június 22-ei Magyar Közlönyből.

A korábban a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkárát a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára, július elsejei hatállyal nevezte ki kormánymegbízottnak a miniszterelnök.

 

Dér Vivien