Rangos teremtornák Nyíregyházán
Két rangos kispályás labdarúgó teremtornát is rendeznek a következő hetekben Nyíregyházán. November végén az öregfiúk lépnek pályára, decemberben pedig 5. alkalommal tartják a Szabolcs Takarék Karácsony Kupát, melyre az ország több pontjáról érkeznek együttesek.

 A téli kispályás idény egyik legbiztosabb jele, hogy megkezdődnek a teremtornák. November végén immár ötödik alkalommal rendezik a Nyírerdő – Retro Rádió Kupát, mely az öregfiúknak, azaz a 35 év felettieknek szól. A torna pénzdíjas, az első három helyezett között 150 ezer forintot osztanak szét. 24 együttes indulhat, nevezni november 21-ig lehet, a tornát pedig november 26-27-én tartják a Bem iskola tornacsarnokában. Szintén a Bem iskola lesz a helyszíne az V. Szabolcs Takarék Karácsony Kupának, ahol 200 ezer forint az összdíjazás, és korábbi élvonalbeli játékosok is pályára lépnek.

- Az ország minden pontjáról érkeznek játékosok és csapatok. Tudják, hogy színvonalas a rendezvény, ezért nagy az érdeklődés, már most is sok gárda elküldte nevezését – mondta Dajka László főszervező.

A névadó szponzor a kezdetektől támogatja az eseményt, a sport pedig kiemelt helyet foglal el a cég életében.

- Számunka a helyi rendezvények és a sport támogatása is kiemelten fontos. Egyetlen nyíregyházi központú hitelintézetként szeretnénk az ügyfeleknek kedveskedni egy-egy ilyen eseménnyel is, hogy örömet okozzunk nekik – mondta Kola János a Szabolcs Takarék ügyvezetője.

A Szabolcs Takarék Karácsony Kupát december 16-18. között rendezik. Nevezni december 12-ig lehet.

Dankó László