Rangos elismerésben részesült a Nyíregyházi Erdészet munkatársa

Brellos Tamás díjat kapott Petrilláné Bartha Enikő, a Pál Miklós Erdészeti Erdei iskola vezetője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület megalakulásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A díj az egyesület azon tagjainak vagy tagok csoportjainak adományozható, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a környezeti tudatosság formálása terén, jelentős szerepet töltenek be az ifjúság szemléletformálásában, hozzájárulva ezzel a madár- és természetvédelem eredményeinek növeléséhez.

Petrilláné Bartha Enikő az erdei iskola oktatójaként évente több ezer gyermeknek tart foglalkozást, ahol a madarak jelentőségére és védelmére, az erdészek tevékenységén keresztül hívja fel a figyelmet.

Brellos Tamás díj: díj az egyesület azon tagjainak vagy tagok csoportjainak adományozható, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a környezeti tudatosság formálása terén, jelentős szerepet töltenek be az ifjúság szemléletformálásában, hozzájárulva ezzel a madár- és természetvédelem eredményeinek növeléséhez.

Háttér: Brellos Tamás 1938–2001

Brellos Tamás életének hatvanhárom évében ötvenet az erdô és a természet szeretete és szolgálata töltötte ki. Mindig tevékeny szereplôje volt a közösségnek, légyen az szakmai, baráti vagy községi. Kóspallagtól Szokolyán keresztül Kismarosig szinte mindenki ismerte ôt. A debreceni erdészeti technikumban készült az erdész hivatásra, majd néhány év Balaton-felvidéki gyakorlat után került a Királyréti Erdészethez, ahol 40 évig szolgálta a börzsönyi erdôket. A Madártani Egyesület Börzsönyi Helyi Csoportjának titkáraként tevékenykedett. Nagyon értett a gyerekek nyelvén, a táborokban és a környékbeli erdei iskolákban diákok százait tanította a természet szeretetére és megóvására. A Börzsönyi Borostyán Vadásztársaságban is vezetô tisztséget töltött be. A börzsönyi erdôk egyik legnagyobb tudású gyakorlati szakemberét vesztettük el halálával. Élete teljes volt, szeretô család vette körül, munkájában azt csinálhatta, amit szeretett. Munkásságát minden emlékmûnél hívebben megôrzik a Királyrét környéki erdôk. 

Az elismeréséhez gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk!