Rangadó után, Sopron előtt

 Kónya Márk számára különösen emlékezetes marad a Kisvárda elleni megyei rangadó. A középpályás egy szép kapáslövéssel juttatta vezetéshez a Nyíregyháza Spartacust.

- A gól után a Kisvárdának kik kellett nyílnia, így több kontrát is vezethettünk, és egy újabb találattal bebiztosítottuk a győzelmet. Egy jó csapat ellen nyertünk, nem véletlenül harcolnak a feljutásért. De ettől a héttől már a Sopron ellen készülünk - mondta Kónya Márk játékos.

Sokáig nem lehet azonban örülni a győzelemnek, mivel vasárnap már Sopronban lép pályára a csapat. A házigazda az eddig 34 találkozóból 16 alkalommal játszott döntetlent, azaz nagyon nehéz őket legyőzni. Ősszel 2-1-re nyerni tudtak a Városi Stadionban a Szpari ellen.

- A Sopron egy nagyon szervezett csapat, kevés gólt kapnak, és sok döntetlent játszanak. Nekünk is zárnunk kell a hátsó területet, elől pedig igyekszünk helyzeteket kialakítani. Nehéz meccs lesz, de pontot, pontokat szeretnénk szerezni - mondta Dajka László vezetőedző.

Május elejétől a vezetőedző munkáját Balogh Zoltán is segíti pályaedzőként. A tréner a Bozsik Akadémia korosztályos csapata mellett is dolgozik, a Szpari elsőbbséget élvez.

- Megtisztelőnek tartottam a felkérést, és örömmel jöttem. Nagyon szerettem gyerekekkel is foglalkozni, de a felnőtt együttesnél dolgozni más. Igyekszem mindenben segíteni a csapatot - mondta Balogh Zoltán pályaedző.

A Szparinál Farkas Márk biztosan kihagyja a hétvégi találkozót, mivel eltiltott, Takács Tamásnak pedig a térde sérült meg, így kérdéses a játéka Sopronban.

Dankó László