Rangadó - a hétvégén akár a bajnoki cím is eldőlhet a férfi kézilabda NB-I/B-ben

 Öt meccs, öt győzelem. Ez a tavaszi mérlege eddig a Nyíregyházi KC-nak. A férfi kézilabdások nyertek az Ózd, a Mizse, a Törökszentmiklós és az Algyő ellen, legutóbb pedig 34-30-ra verték a Szeged U20-as gárdáját. Jelenleg a negyedik helyen áll az NYKC a tabellán, csak egy pont a hátránya a listavezető Balmazújvárossal szemben. A két csapat szombaton akár helyet is cserélhet, mivel a Continental Arénában épp a hajdúságiak ellen lép pályára a Nyíregyháza.

- Mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk, de nem titok, hogy szóba került már az aranyérem az öltözőben, természetesen szeretnénk megszerezni. Az elmúlt években rendre ott voltunk a dobogós helyeken, szeretnénk még egy fokkal előrébb lépni. A hétvégi mérkőzésen akár az első hely sorsa is eldőlhet, hiszen a legjobb sorsolása a Balmazújvárosnak van a folytatásban – mondta Varga Zsolt a Nyíregyházi KC szakmai igazgatója.

A nyíregyháziak a szezon előtt új csapat építésébe fogtak. Nyolc játékos érkezett a nyári szünetben, és kellett idő amíg összeállt Bécsi János együttese. Az ősz végén már látszott, hogy eredményesek lehetnek, télen pedig nem is volt nagy mozgás a keretben, mindössze Gyimesi és Priczel távozott, a helyükre fiatal, saját nevelésű játékosok érkeztek. Az látszik, hogy négy csapat – köztük az NYKC- harcol a bajnoki címért. Az együttes sorsolása nem kedvező, mivel a közvetlen riválisokkal idegenben játszik majd, de szeretnének minél fényesebb érmet szerezni a szezon végén.

A hétvégi ellenfél Balmazújváros korábban az élvonalban szerepelt, és idén vissza akarnak jutni. Komoly kerettel rendelkeznek, és a hétvégén magabiztosan, 38-27-re verték a szintén a bajnoki címért harcoló Mezőkövesdet. Az NYKC-Balmazújváros rangadót szombaton 18 órától rendezik, a Nyíregyházi TV vasárnap 18 órától felvételről közvetíti a meccset. 

Dankó László