Rangadó a fővárosban

 A Honvéd csarnokában 33 zászló jelképezi a múltat. A fővárosi csapat ennyi alkalommal nyert bajnokságot, és bár most a Nyíregyházához hasonlóan az NB-I/B-ben szerepel, komoly játékerőt képvisel. Sitku Ernő két első helyhez is segítette a Honvédot, most viszont ellenfélként tér vissza korábbi sikerei színhelyére. A Blue Sharks és a Honvéd azonos pontszámmal áll, így aki nyer, lépéselőnybe kerül.

- Szerencsére sem sérült, sem beteg nincs a csapatnál, így a legerősebb összeállításban léphetünk pályára. Változtattunk a felkészülésen, kevesebbet hangsúlyozzuk a játékosoknak, hogy mekkora tétje van a meccsnek, nem akarunk rájuk plusz terhet rakni - mondta Sitku Ernő a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai vezetője.

A Cápák jó formában vannak, legutóbb simán verték az Egert. Bár a bajnokságból még több nehéz mérkőzés van hátra, a hétvégi találkozó nagyban befolyásolhatja az alapszakasz végeredményét, mert a Honvéd legközelebb a Miskolc ellenfele lesz, azaz két közvetlen rivális játszik egymás ellen. A bajnokságban jelenleg a Nyíregyháza a negyedik, a Honvéd az ötödik helyen áll. A tabellát a Miskolc vezeti, de az első nyolc helyen szoros az állás.

Dankó László