Rajt után a kézisek - Nem rossz eddig a tavaszi mérleg a Nyíregyházi SN-nél

Nem sikerült rosszul a tavaszi rajt a férfi kézilabda együttes számára. A Nyíregyháza két győzelem és egy döntetlen mellett egy vereséget szenvedett, és két pontra van az ötödik helytől. 

Talán még soha nem volt ilyen szoros az állás a férfi kézilbda NB-I/B Keleti csoportjában. Az ötödik helyen álló Algyőnek 14 pontja van, a 10. Nyíregyházának pedig 12. Azaz mindössze egy győzelem a különbség. A mieink számára az ősz nem sikerült jól, ezért a csapat tavasszal a biztos bennmaradást tűzte ki célul. Nem indult rosszul az idény, döntetlen Ózdon, győzelem a Balmazújváros és a Balassagyarmat ellen, csak a Kecskeméttől kapott ki a csapat. A játékosok is átérezték a találkozók fontosságát, és nem szeretnének izgulni a bajnokság végén. 

- Eddig úgy néztek ki a mérkőzéseink, hogy volt egy jó kapusteljesítmény, de nem volt jó a védekezés, vagy fordítva, jó volt a védekezés, de a hálóőrök voltak gyengébb formában. Most az eddigi mérkőzéseken sikerült megtalálni az összhangot, itt léptünk előre, bár a Kecskemét elleni vereség miatt van bennem hiányérzet - mondta Kaplonyi Zoltán vezetőedző. 

A csapathoz két új játékos érkezett a téli szünetben, és mindketten gyorsan beilleszkedtek, és hasznos tagjai az együttesnek. Még négy idegenbeli, és három hazai meccs vár a mieinkre, többek között a bajnokesélyes Cegléd ellen is. Szombaton ahhoz a Békéshez látogat a Nyíregyháza, mely szintén riválisnak számít. Két ponttal gyűjtöttek eddig többet, és a 7. helyen állnak. Legutóbb meglepetésre idegenben verték az élmezőnyhöz tartozó Hatvant. Főként a védekezésükre hívta fel a figyelmet a szakmai stáb, egy harcos, kemény együtteshez utazik a hétvégén a Nyíregyháza, mely szeretne pontot szerezni.