Rajt előtt a röplabdások
Október végén rajtol a női röplabdabajnokság. A Fatum Nyíregyháza augusztus óta készül a szezonra, a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítmény pedig több mint biztató. A csapat a hétvégén Gödöllőről tért haza tornagyőztesen.

Jó a hangulat a Fatum Nyíregyháza edzésein. Érthető, mivel a csapat három győzelemmel tornagyőztesen zárta a Gödöllőn rendezett felkészülési tornát. A házigazda mellett a Vasast és a Jászberényt is legyőzték a mieink, ami biztató az október végi bajnoki rajt előtt.

Korántsem vagyunk még készen, erőnlétileg és gyorsaság szempontjából is van javítani valónk. De nem is most kell csúcsformában lennünk, hanem majd a bajnokság rájátszásában – mondta Horváth András vezetőedző.

A csapatból Villám Lilla hiányzott a felkészülési tornáról. Ő egy még nagyobb sikert élhetett át a hétvégén, mivel tagja volt a magyar válogatottnak, mely drámai csatában a románok legyőzésével kivívta az Európa-bajnoki részvételt.

Hihetetlen élmény volt, még ma sem hiszem el, hogy sikerült nyernünk. Eksztázisban játszottunk, szinte a sírból hoztuk vissza a találkozót. Mostantól az a cél, hogy ott legyek az EB-re utazó keretben is – mondta Villám Lilla játékos.

Az első bajnoki mérkőzést a Palota ellen vívja majd a csapat október 23-án, aztán három nappal később rögtön egy rangadó következik a bajnoki címvédő Békéscsaba ellen.

Dankó László