Rájátszás – cél a négy közé kerülés
A héten megkezdődik a rájátszás a női röplabdabajnokságban. Az alapszakasz után a hatodik helyen végző Fatum-Nyíregyháza a bajnoki címvédő Békéscsabával vív párharcot a négy közé kerülésért.

Szoros meccsek. Így lehet jellemezni röviden a Nyíregyháza–Békéscsaba alapszakasz mérkőzéseket. A két együttes utolsó meccsén az első játszmát megnyerték a nyírségiek a bajnoki címvédő otthonában, és a másodikban is csak 28–26-ra kaptak ki. A mérkőzést ugyan végül a Békéscsaba nyerte, de az eredmény azt mutatja, nem reménytelen a párharc.

Nagyon jó a hangulat a csapatnál, és optimistán várjuk a párharcot. Jól ismerjük egymást, de remélem, tudunk majd meglepetést okozni a Békéscsabának. A három hét szünet jól jött, tudtunk új elemeket gyakorolni, és kicsit jobban is összeszokhattunk, hiszen menet közben is érkezett a csapathoz játékos. Fontos lenne, hogy nyerjünk idegenben, és elvegyük a pályaelőnyt – mondta Sikos Petra, a Fatum-Nyíregyháza játékosa.

Az alapszakaszbeli meccsek óta a Nyíregyháza kerete változott. Nelmaira Valdez ponterősen játszik, Erdősné Balogh Erika visszatérése pedig stabilabbá tette a többiek teljesítményét is.

A csapat feladója, Erdős Zsófia pontosan tudja, hogy sok múlik majd az ő játékán. – Izgulni nem izgulok, inkább már nagyon várom az összecsapást. Hosszú volt a három hét szünet, folyamatosan edzettünk, már ki vagyok éhezve a mérkőzésekre. Nekem nagyon nagy segítséget nyújt Natalia Akimova. Ő játszott korábban Békéscsabán, jól ismeri őket, így rengeteg tanáccsal látott el. Sokat tanulok tőle, így örülök, hogy a csapatnál van. Ami a párharcot illeti, olyan ellenfelet kaptunk, aki verhető, és remélem, tovább is jutunk – mondta el.

A Békéscsaba az alapszakaszt a harmadik, a Nyíregyháza a hatodik helyen zárta. A rájátszás csütörtökön kezdődik Békéscsabán, majd vasárnap este Nyíregyházán folytatódik. A párharc három nyert mérkőzésig tart.

Mérkőzések időpontjai:

Március 19. Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza

Március 22. Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba

Március 26. Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza

Március 29. Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba (ha még szükséges)

Április 2. Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza (ha még szükséges)

Dankó László